Sulaikyti Naujojoje Akmenėje grėsmę gyventojams kėlę ir jų turtą gadinę jaunuoliai

Rugsėjo 18-ąją, apie 23 val. 30 min., Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Akmenės rajono policijos komisariato pareigūnams gavus pranešimą apie Naujojoje Akmenėje, Respublikos g., daugiabučio namo kieme triukšmaujančius ir agresyviai besielgiančius galimai neblaivius asmenis, buvo nedelsiant nuvykta į įvykio vietą.

 Sulaikyti Naujojoje Akmenėje grėsmę gyventojams kėlę ir jų turtą gadinę jaunuoliai.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
 Sulaikyti Naujojoje Akmenėje grėsmę gyventojams kėlę ir jų turtą gadinę jaunuoliai.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2018, 2:52 PM, atnaujinta Sep 21, 2018, 2:55 PM

Kaip rašoma Telšių apskrities VPK pranešime, dėl neaiškių priežasčių apgadinę daugiabučio kieme stovėjusius automobilius, įtariamieji pasišalino, tačiau pareigūnų netrukus buvo rasti. Išsiaiškinta, kad vėlų vakarą gyventojų ramybę trikdė ir nepagarbą aplinkiniams bei aplinkai demonstravo du policijai žinomi, anksčiau teisti asmenys (gimę 1990 m., 1996 m.).

Sulaikius įtariamuosius, vienam jų (gim. 1996 m.) buvo nustatytas 0,57 promilės girtumas, antrasis tikrintis girtumą atsisakė, tačiau buvo nustatyta, kad asmuo yra apsvaigęs nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų. 1996 m. gimęs jaunuolis atsisakė atlikti narkotinių medžiagų vartojimo testą, tačiau pareigūnams jis neneigė taip pat esantis apsvaigęs.

Dviem automobiliams nulaužę veidrodėlius, o vienam įskėlę priekinį stiklą, įtariamieji nukentėjusiesiems padarė 570 eurų turtinę žalą. Neatmetama galimybė, kad tą vakarą jaunuoliai apgadino ir daugiau transporto priemonių.

Tai – ne pirmasis 1990 m. gimusio įtariamojo išpuolis, nukreiptas į svetimą turtą. Jo atžvilgiu šiuo metu atliekami dar trys ikiteisminiai tyrimai dėl galimai sugadinto turto Naujojoje Akmenėje, taip pat dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo Mažeikiuose bei Joniškyje. Jis taip pat patrauktas administracinėn atsakomybėn dėl teisėtų policijos pareigūnų nurodymų nevykdymo.

Šiaulių apygardos prokuratūros Telšių apylinkės prokuratūros prokuroras, vadovaujantis ikiteisminiam tyrimui, įvertinęs kylančią grėsmę visuomenei dėl nuolat pasireiškiančio neadekvataus vieno iš įtariamųjų elgesio ir siekiant užkirsti kelią galimiems į gyventojus ir jų turtą nukreiptiems jo išpuoliams, kreipėsi į teismą dėl įtariamojo suėmimo.

1990 m. gimusiam įtariamajam skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas 1 mėn. Antram įtariamajam paskirtas dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.