K. Brazauskienės sūnus E. Butrimas stojo prieš teismą

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti prezidento Algirdo Brazausko našlės Kristinos Brazauskienės sūnaus ir sostinės „Draugystės“ viešbučio vadovo Ernesto Butrimo bylą dėl nekilnojamojo turto operacijų Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV).

 K. Brazauskienės sūnus E. Butrimas stojo prieš teismą.<br> V.Balkūno nuotr.
 K. Brazauskienės sūnus E. Butrimas stojo prieš teismą.<br> V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2018, 4:24 PM, atnaujinta Sep 24, 2018, 4:28 PM

E. Butrimas kaltinamas apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu.

„Tikrai ne, nepripažįstu“, – teismui pasakė E. Butrimas, paklaustas, ar pripažįsta kaltę.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Rasa Miltinytė paskelbė kaltinamąjį aktą

„Nelabai suprantu visus tuo žodžius, kad tyčia, tyčia. Nieko tyčia nedarau, laikausi įstatymų, stengiuosi mokėti mokesčius“, – teismui pareiškė kaltinamasis.

E. Butrimas sutiko duoti paaiškinimus teismui, tačiau prieš tai norėtų teismui pateikti dokumentus. Jo advokatas Gintaras Černiauskas sakė, kad dokumentai dabar verčiami į lietuvių kalbą, nes įstatymas reikalauja, kad teismui jie būtų pateikti lietuvių kalba.

Toliau teismas bylą nagrinės spalio 8 dieną.

Pareigūnai įtaria, kad viešbučio vardu įsigijus, o vėliau pardavus nekilnojamąjį turtą Jungtinėse Amerikos Valstijose, į Lietuvos valstybės biudžetą nesumokėta beveik 40 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Pareigūnai vertindami naujienų portale 15min.lt pasirodžiusią informaciją apie galimą neteisėtą praturtėjimą, nustatė, kad Vilniuje veikiantis „Draugystės“ viešbutis 2010 metais Floridos valstijoje įsigijo prabangų nekilnojamąjį turtą, o 2013 metais – dar vieną nekilnojamąjį turtą.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT), bendradarbiaudama su JAV partneriais, išsiaiškino, kad 2016 metais abu Floridoje turėti brangūs nekilnojamojo turto objektai parduoti kone dvigubai brangiau ir gautas pelnas siekia daugiau kaip 200 tūkst. eurų.

Anot pranešimo, FNTT atlikto ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių įtarti, kad viešbučio direktorius tyčia nepateikė informacijos ir dokumentų apie nekilnojamojo turto pirkimą ir pardavimą JAV, todėl į viešbučio apskaitą neįtrauktos jokios su tuo susijusios ūkinės operacijos.

Duomenys apie gautą daugiau nei 200 tūkst. eurų pelną Lietuvos mokesčių administratoriui taip pat nebuvo pateikti, todėl išvengta sumokėti beveik 40 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Tyrimo metu liudytoju apklaustas portalo 15min.lt žurnalistas Šarūnas Černiauskas, pagal jo publikaciją pareigūnai pradėjo tyrimą. Pirmadienį žurnalistas buvo atvykęs į teismo posėdį fiksuoti bylos eigos, bet teismas nusprendė, kad žurnalistas gali duoti bylai duomenų, turi liudytojo statusą, todėl sėdėti teismo salėje kol kas negali.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.