Po BMW avarijos – žmonių įtarimai: gatvėse vyksta chuliganų žaidimai

Beveik niekas neabejoja, kad nepatyrusio vairuotojo sukelta grandininė, net 9 automobilius aplamdžiusi, avarija buvo jaunuolių lenktynių galingomis BMW mašinomis miesto gatvėmis pasekmė. Tačiau policija bylos nekelia, piktybiškumo čia neįžvelgia, nes – nėra sužeistųjų.

 Ne vienas miestietis piktinosi, kad Panevėžyje vakarais nuolat vyksta jaunų vairuotojų lenktynės.<br> lrytas.lt montažas (A.Švelnos nuotr.)
 Ne vienas miestietis piktinosi, kad Panevėžyje vakarais nuolat vyksta jaunų vairuotojų lenktynės.<br> lrytas.lt montažas (A.Švelnos nuotr.)
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas, panksliautas.lt

Sep 25, 2018, 7:03 PM, atnaujinta Sep 25, 2018, 7:19 PM

Įtaria BMW lenktyniavus

Praėjusią savaitę Panevėžyje žmonės gyvai aptarinėjo trečiadienio vakarą įvykusią Parko gatvėje įvykusią avariją. Vairuotojas naujokas sugebėjo sudaužyti ne tik savo, bet ir dar 8 automobilius.

„Kokiu greičiu jis lėkė, kad kai kurios mašinos jau nepataisomai sumaitotos?“ – stebėjosi kelkraštyje stovinčius sudaužytus automobilius apžiūrintys vyrai.

Avariją matę žmonės svarstė, ar tik klevo lapu savo mašiną pažymėjęs jaunas vairuotojas nelenktyniavo su kita taip pat BMW markės mašina. Liudytojai matė jas abi lekiančias Parko gatve. Netrukus ir įvyko avarija.

Ne vienas miestietis piktinosi, kad Panevėžyje vakarais nuolat vyksta jaunų vairuotojų lenktynės. Jie net „žviegdami“ pralekia pro kitas mašinas tarsi stovinčias, o policijos tuo metu, aišku, nė kvapo.

Kliudė ir dviratininką

Ši masinė avarija Parko gatvėje, šalia sveikatingumo klubo „Impuls“, įvyko baigiantis 22 valandai.

20 metų vairuotojas antra juosta prisivijo priekyje važiuojančią mašiną ir ėmė ją lenkti.

Nuo greičio išmestas į priešpriešinę eismo juostą, jaunas vairuotojas susidūrė su 30 metų vyro vairuojama mašina.

Stiprus smūgis abi mašinas nubloškė į šoną. Ten kažkuri dar kliudė dviračiu važiuojantį 28 metų vyrą. Po susidūrimo BMW dar trenkėsi į gatvės pakraštyje stovinčias septynias mašinas.

Nuaidėjęs didelis trenksmas šalia gyvenančius žmones privertė netgi keltis iš lovų ir eiti žiūrėti, kas nutiko.

Mašinos sumaitotos, o kaltininkas sveikutėlis

Šalia gatvėje aplinkinių daugiabučių gyventojai palieka automobilius, tad žmonės skubėjo žiūrėti, ar nebuvo sudaužyta jų mašina.

Net 7 gyventojai buvo priversti šūktelėti iš pykčio. Vienoms mašinoms buvo nubraukti šonai, kitoms šiek tiek aplamdytas galas ar priekis, o viena buvo sumaitota nepataisomai, mat stiprus smūgis jai buvo kliuvęs tiesiai į priekį.

Žmonės stebėjosi, kad per avariją vairuotojai atsipirko nesunkiais sužeidimais. Į ligoninės priimamąjį apžiūrai nuvežtam 30 metų vairuotojai buvo sumušta ranka ir koja. Dviratininkas medikų apžiūros atsisakė, o kaltininkui 20-mečiam vairuotojui, dar neturinčiam nė dvejų metų stažo, išvis nieko nenutiko.

Panevėžio policijos atstovė Rasa Meištė sakė, kad ikiteisminis tyrimas dėl avarijos nepradėtas, nes nėra sužeistųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.