Šiaulių lopšelyje-darželyje – kaltinimai smurtu: atleista auklėtoja

Šiaulių mieste – neįtikėtinas skandalas. Grupė tėvų pasidalijo įtarimais su Šiaulių meru Artūru Visocku apie lopšelyje – darželyje „Gluosnis“ dėl mažamečių patirto smurto.

Tėvai pranešė apie smurtaujančią auklėtoją, o skubus tyrimas patvirtino, kad tai - tiesa.<br> G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Tėvai pranešė apie smurtaujančią auklėtoją, o skubus tyrimas patvirtino, kad tai - tiesa.<br> G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2018, 1:59 PM, atnaujinta Oct 18, 2018, 7:04 PM

Antradienį pranešimą socialiniame tinkle gavęs meras A.Visockas nurodė specialistams skubiai išsiaiškinti situaciją ir pateikti išvadą dėl skundo pagrįstumo.

Tėvų nurodyti faktai pasitvirtino, todėl trečiadienį iš darbo buvo atleista su lopšelinukais dirbusi auklėtoja.

„Ji išėjo savo noru. Darželio direktorė pakvietė pavaldinę pasiaiškinti, ir ši parašė pareiškimą išeiti. Daugiau komentuoti nenorime, nes vyksta tyrimas“, – sakė Savivaldybės atstovas Vitalis Lebedis.

Per socialinius tinklus kreipusis moteris buvo pranešusi, kad popiečio miego nenorinčius mažylius auklėtoja uždaro tualete, judresnius vaikus riša prie kėdės. Merui buvo pranešta ir apie taikomą psichologinį smurtą, vadovės giminystės ryšius.

Pagalbos paprašiusi šiaulietė sakė, kad jos vaikas lanko kitą lopšelį – darželį, bet jai neramu dėl skriaudžiamų mažylių.

Lopšelio – darželio „Gluosnis“ vadovė ketvirtadienį iškviesta pasiaiškinti dėl skandalingų faktų švietimo įstaigoje.

Portalas lrytas.lt susisiekė su viena šio skandalo sukūryje atsidūrusia mažamečio mama. Vitalija (tikrasis vardas redakcijai žinomas. - Red) žurnalistui papasakojo, kaip kilo šis smurto skandalas.

Pasirodo, tėvams apie skriaudžiamus vaikus papasakojo neseniai bandomajam laikotarpiui įdarbinta auklėtojos padėjėja. Jauna moteris sakė buvusi pakraupusi nuo elgesio su 1,5-3 metų vaikais.

"Mano vaikas nenukentėjo, bet labai smarkiai pasikeitė sūnaus elgesys. Jis dabar nenoriai leidžia nuprausti užpakaliuką. Vaikas akivaizdžiai pasikeitė", - pasakojo Vitalija.

Šiaulietė papasakojo, kad trečiadienį ikimokyklinio ugdymo įstaigos vadovė buvo susitikusi su grupę lankančių vaikų tėvais. Per susitikimą buvo bandoma ir meluoti, bet įrodymų prispirta direktorė vis dėlto prisipažino turinti giminystės ryšių su į skandalą patekusia auklėtoja.

"Gaila, kad iš darbo savo noru išėjo ir apie negeroves papasakojusi auklėtojos padėjėja. Ji buvo priimta bandomajam laikotarpiui, neturėjo nuolatinio darbo sutarties. Manau, kad ji neatlaikė spaudimo", - pasakojo šiaulietė.

Moteris vylėsi, kad Savivaldybė komisija atliks išsamų tyrimą ir viską išsiaiškins. Mat apie šioje įstaigoje įdarbintus namiškius ir giminaičius sklando visokių gandų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.