Girtas vairavęs ir tris vienos šeimos narius pražudęs vyras bausmės neatliks: nuteistasis mirė

Neblaivus prie vairo sėdęs ir tris vienos šeimos narius pražudęs Igoris Cvetkovas nepasiekė bausmės atlikimo vietos – nuteistasis mirė savo namuose.

A.Cvetkovas aiškino, kad dėl sveikatos būklės negali atlikti bausmės.<br>A.Pilaitienės nuotr.
A.Cvetkovas aiškino, kad dėl sveikatos būklės negali atlikti bausmės.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2018, 5:03 PM, atnaujinta Nov 8, 2018, 5:39 PM

Koridoriuje gulintį 46-erių vyrą aptiko buvusi žmona. Išorinio smurto žymių ant jo kūno nerasta. Tikslią mirties priežastį nustatys ekspertai.

Spalio 18 dieną Klaipėdos apygardos teismas išnagrinėjo I.Cvetkovo skundą, tačiau nesumažino Plungės teismo skirtos 10 metų laisvės atėmimo bausmės.

Nagrinėjant skundą I.Cvetkovo advokatas aiškino, kad nuteistasis negali atlikti bausmės dėl psichikos būklės: po avarijos susirgo depresija, jaučiasi prastai, geria vaistus, jį kankina kaltės ir beviltiškumo jausmas.

Anksčiau buvo teigiama, kad į įkalinimo įstaigą jis negali keliauti dėl fizinės būklės: po avarijos vyrui buvo amputuota viena ranka.

Teismas gavo Klaipėdos medikų kolegijos išvadą, kad, remiantis medicinos dokumentais, I.Cvetkovas gali atlikti bausmę atvirojoje kolonijoje.

Advokatas tuomet paprašė skirti V.Cvetkovui kompleksinę teismo ekspertizę. Į teismą iškviestas psichiatras paliudijo, kad pats skiria vaistus kaltinamajam, bet teigė, jog jis neturi mąstymo sutrikimų, todėl nėra prasmės skirti psichiatrinės ekspertizės.

Pražudė tris vienos šeimos narius

Kraupi avarija įvyko 2015 metų spalio 4-ąją kelio Šiauliai–Palanga 92-ajame kilometre, Plungės rajono ribose.

I.Cvetkovo vairuojamas „Hyundai Galloper“ kirto ištisinę liniją ir išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą.

Išvydęs jį priešais ir siekdamas išvengti susidūrimo ištisinę liniją kirto ir į priešpriešinio eismo juostą metėsi ir BMW 520i, kurį vairavo 36 metų Ramūnas Dargužas, bet „Hyundai Galloper“ staiga grįžo atgal. Po kraupaus susidūrimo žuvo vairuotojas, jo 31 metų žmona Milda Dargužienė ir trejų metų dukra Ugnė.

Civilinius ieškinius teismui pateikė šeši asmenys – žuvusiųjų artimieji. Plungės apylinkės teismas jiems priteisė 310 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Pernai kovą I.Cvetkovui išsiskyrus su žmona dalis turto atiteko jai. Likęs butas po tėvo mirties turėtų atitekti vaikams. Tačiau paveldėtojai, perimdami mirusiojo palikimą, privalo prisiimti ir mirusiojo pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.