Apie seksą anūkę mokiusiai Laimutei Kedienei – teismo kirtis

Laimutės Stankūnaitės mažametę dukterį tvirkino ne išgalvoti pedofilai, o šeimos nariai, tarp jų – ir mylinčią močiutę viešumoje vaidinusi Laimutė Kedienė. Ji už sekso pamokas anūkei turės sumokėti 5000 eurų.

L.Kedienei nepavyko teisme atsikratyti savo anūkės tvirkintojos vardo.
L.Kedienei nepavyko teisme atsikratyti savo anūkės tvirkintojos vardo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2018, 4:38 PM

Bandymas atsikratyti vaiko tvirkintojos etiketės 75 metų L.Kedienei baigėsi pralaimėjimu. Jos skundą išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad Čikagos kalėjime grąžinimo į Lietuvą laukiančios Neringos Venckienės motina tvirkino anūkę ir už tai turi sulaukti bausmės.

L.Kedienei yra skirta laisvės apribojimo bausmė, ji taip pat turės dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Sulaukė skirtingų sprendimų

Už poveikį L.Stankūnaitės dukrai jau nuteistai Kedžių kaimynei Olgai Girdauskienei pasisekė labiau.

Jos atžvilgiu byla nutraukta, nes teismas nusprendė, kad mergaitės aukle vadintos pensininkės antrą kartą teisti už tuos pačius nusikaltimus negalima.

Nutraukus bylą O.Girdauskienė išvengė 5000 eurų ieškinio, kurį sumokėti L.Stankūnaitei buvo priteisęs pirmosios instancijos teismas. L.Stankūnaitės apeliacinis skundas atmestas.

Į pedofilijos skandalą buvusio sugyventinio Drąsiaus Kedžio ir jo artimųjų įsukta ir ne vienus metus nuo dukters atskirta moteris iš vaiko tvirkintojų bandė prisiteisti 579 tūkstančius eurų.

Už nepaklusnumą bausdavo

Kad L.Stankūnaitės dukra buvo tvirkinta ne teisėjo Jono Furmanavičiaus ir verslininko Andriaus Ūso, vėliau tapusių N.Venckienės ir jos šeimos narių keršo aukomis, o giminaičių namuose, šią bylą nagrinėjant teisme pasakojo ne tik liudytojai, bet ir pati mažametė.

2013 metų birželio 7 dieną, praėjus daugiau kaip metams po jos paėmimo iš N.Venckienės namų, ikiteisminio tyrimo teisėjui devynmetė sakė, kad bene didžiausią spaudimą patirdavo iš močiutės L.Kedienės ir kaimynės O.Girdauskienės.

„Olga mane mokė mamą vadinti šlykštyne, sakyti, kad nenoriu su mama gyventi, liepdavo kartoti, kaip išvadinsiu mamą, kai ji bandys mane paimti.

Ir L.Kedienė mokė sakyti, kad mama šlykštynė, pedofilė, kad nenoriu gyventi su mama, kad jos nekenčiu“, – teisėjui pasakojo mažametė.

Pasak L.Stankūnaitės dukters, ji šiuos žodžius kartodavo, nes bijojo nepaklusti, tačiau kartais pasipriešindavo ir sulaukdavo bausmės: „Jos pasiskųsdavo Neringai, o ji mane iškart uždarydavo į kambarį ir neišleisdavo. Jie grasindavo, kad mane mama atiduos pedofilams ir jie mane nužudys.“

Dovana – nuogi vyrai

Mergaitė taip pat pasakojo, kad mokymai tęsdavosi nuolat ir juose dalyvaudavo visa šeima, netrūko ir kalbų apie „sysalus“, „pimpalus“.

Vieną tokią pamoką 2010 metų balandžio 4 dieną užfiksavo ir Kedžių namuose įrengta slapta klausymosi įranga.

Tąkart į Kedžių namus užsukus O.Girdauskienei ir N.Venckienei šeimynėlė nusprendė įteikti dovaną balandžio 8-ąją savo gimtadienį švenčiančiai L.Stankūnaitei.

Dovana turėjo tapti jos mažametės dukters piešiniai, kuriuose pavaizduoti vyrai su iki žemės nutįsusiais lyties organais.

„Ūsas tavęs pasiilgo, paklausk motinos, kur Aidas ir Jonas, ar tu nori su Ūsu gyventi, piešk pimpalus, piešk Joną, Ūsą ir Aidą su pimpalais ir sysalais, kuriuos bučiuoja“, – garso įraše girdėti „mokytojų“ balsai.

Panašios kalbos Kedžių namuose skambėjo ir balandžio 20 dieną. „Ar Stankūnaitė tave atiduodavo Ūsui? Atiduodavo motina ar ne?

Jei pasakysi, kad nori gyventi su motina, tave išveš ir užrakins pas mamą su Ūsu“, – vaiką terorizavo giminaičiai.

Filmavo visa šeima

2014 metų spalio 14 dienos apklausoje L.Stankūnaitės dukra prisiminė ir 2008-ųjų žiemą prasidėjusius tėvo filmavimus, kurie turėjo tapti įrodymais šeimos išgalvotoje pedofilijos byloje.

„Prisimenu, kaip tėtis filmuodavo. Jis liepė sakyti, kad mane norėjo pardavinėti visokiems vyrams. Taip liepė sakyti Neringa ir seneliai“, – kalbėjo mergaitė.

L.Stankūnaitės dukra negalėjo prisiminti, kada tiksliai vyko filmavimai, tačiau juose dalyvaudavo ne tik D.Kedys, bet ir N.Venckienė, seneliai.

„Filmuodamas tėtis man sakė, kad taip reikia padaryti. Jie man sakydavo negražius žodžius. Man dažnai reikėdavo tai sakyti“, – teisėjui liudijo dešimtmetė. Ji per apklausą yra pasakiusi, ką mano apie ją pagrobusią ir tvirkinusią šeimą.

„Gerų dalykų aš toje šeimoje nė vieno nerandu. Mane mokė mamą vadinti šlykštyne – ar čia yra geras pavyzdys? Ar yra pavyzdys, kai Kedys plojo man per veidą“, – kalbėjo mergaitė.

V.Kedį nuo bausmės išgelbėjo senatis

Kad L.Stankūnaitės dukra galėjo būti tvirkinama Kedžių ir Venckų namuose, pradėjo aiškėti po to, kai ši mergaitė 2012 metų gegužės 17 dieną buvo išvaduota iš globėjos namų.

Po truputį su nauja aplinka apsiprantanti mergaitė pradėjo vis daugiau pasakoti, ką jai teko patirti.

Dar daugiau bjaurių detalių atskleidė garso įrašai, daryti Kedžių namuose.

Slapta klausymosi įranga N.Venckienės tėvų name buvo sumontuota 2009 metų spalio 5 dieną, po J.Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymo.

Pareigūnai tikėjosi, kad jiems pavyks sužinoti, kur slapstosi D.Kedys.

Netrukus po to, kai jis 2010 metų balandžio 17 dieną buvo rastas negyvas, buvo baigta klausytis, tačiau įrašais susidomėta tik po to, kai mergaitė apsigyveno su motina.

Dėl anūkės tvirkinimo kaltinimai buvo pareikšti ir Vytautui Kedžiui. Nors buvo surinkta pakankamai įrodymų apie jo aktyvų anūkės „auklėjimą“ lytiniais klausimais, teismas jo atžvilgiu bylą nutraukė dėl senaties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.