Klaipėdoje už neteisėtą disponavimą narkotikais nuteisti 8 asmenys

Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį skyrė bausmes aštuoniems asmenims už neteisėtą disponavimą pavojingomis narkotinėmis medžiagomis.

Dėl neteisto disponavimo narkotikais nubausti 8 asmenys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dėl neteisto disponavimo narkotikais nubausti 8 asmenys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2018, 5:46 PM

Skirtos bausmės nuo laisvės apribojimo iki 8 metų laisvės atėmimo, pranešė teismas.

Byloje kaltinimai pareikšti asmenims, 2017 metų birželio – gruodžio mėnesiais Klaipėdos mieste platinusiems ar bandžiusiems neteisėtai įsigyti narkotinių medžiagų: metadono, karfentanilio ir kitų psichotropinių medžiagų.

Dvi moterys, A.S. ir J.K., veikdamos bendrininkų grupe, turėdamos tikslą parduoti, įgijo, gabeno ir laikė didelį kiekį narkotinių medžiagų bei jas pardavinėjo.

Dar dvi kaltinamosios, R.B. ir S.A., pardavė A.V. narkotinės medžiagos karfentanilio. Neturėdami tikslo platinti ją vėliau įsigijo priklausomybę turintys asmenys A. P. ,G.K. ir V.G. Tarp šių kaltinamųjų – keturi romų tautybės asmenys, daugelis jų anksčiau jau teisti už panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas, teistumai neišnykę.

Teismas nustatė, kad byloje teisiami asmenys nusikalstamais veiksmais siekė įsigyti ar paleisti į nelegalią apyvartą didelį kiekį stipraus poveikio narkotinės medžiagos, tuo keldama itin didelį pavojų žmonių sveikatai ir net gyvybei.

S.A., R.B., A.V., V.G., A.P., G.K., sunkinančia aplinkybe teismas pripažino tai, jog nusikalstamas veikas padarė recidyvistai. Taip pat A.S., J.K., A.P., G.K. nusikaltimai buvo padaryti veikiant bendrininkų grupe, kadangi kiekvieno vaidmuo darant bendrus nusikaltimus buvo aktyvus ir reikšmingas.

Kaltinamajai G.K. skirta subendrinta 1 metų 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Bausmės vykdymas atidėtas 1 metams 6 mėnesiams, įpareigojant nuteistąją per šį laikotarpį neišvykti už gyvenamosios vietos ribų.

A. P. skirta subendrinta 1 metų 3 mėnesių laisvės apribojimo bausmė, įpareigojant nuteistąjį per šį laikotarpį dirbti.

V.G. skirta subendrinta 6 mėnesių 10 dienų laisvės atėmimo bausmė. Bausmės vykdymas atidėtas 1 metams. Taip pat G.K., A.P., V. G. įpareigoti nevartoti psichiką veikiančių medžiagų bei gydytis nuo priklausomybės narkotinėms medžiagoms.

S.A. nubausta laisvės atėmimu 2 metams. Bausmės vykdymas atidėtas 2 metams, įpareigojant nuteistąją per šį laikotarpį neišvykti už gyvenamosios vietos ribų, taip pat auklėti ir prižiūrėti savo nepilnamečius vaikus. Taip pat jai skirta baudžiamojo poveikio priemonė – 40 eurų sumos konfiskavimas.

A.V. skirta subendrinta 3 metų laisvės atėmimo bausmė. R.B. skirta galutinė subendrinta 2 metų laisvės atėmimo bausmė. Taip pat kaltinamajai skirta baudžiamojo poveikio priemonė – 40 eurų sumos konfiskavimas.

Griežčiausių – 8 metų ir 6 metų laisvės atėmimo bausmių, kurias skirta atlikti pataisos namuose – sulaukė A.S. ir J.K. Taip pat nuteistajai A.S. skirta baudžiamojo poveikio priemonė – 143 eurų sumos konfiskavimas.

Nuosprendis nėra galutinis, jį galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.