Įrašas sukėlė audrą: policija atsakė, kodėl lankėsi 4 vaikus auginančios šeimos namuose

Ketvirtadienio vakarą feisbuke išplito tiesioginė transliacija, kurioje užfiksuota, kaip į butą atvyko policijos pareigūnai ir buvo laukiama vaiko teisių apsaugos specialistų. Fone kalbantis vyras aiškino, jog gautas anoniminis skambutis ir tarnybos prisistatė dėl neaiškių priežasčių.

Pareigūnai atvyko į iškvietimą.<br>Lrytas.lt koliažas.
Pareigūnai atvyko į iškvietimą.<br>Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2018, 7:26 PM, atnaujinta Nov 15, 2018, 9:56 PM

„Esame bute, į kurį iškviestos vaikų teisės. Tai padarė policijos pareigūnai. Nebuvo nurodyta, kodėl tai buvo padaryta. Vienas iš tėvų yra visiškai blaivus. Bute gyvena 4 vaikai“, – kalbėjo transliacijos autorius Donatas Jančaras. 

Asmuo, fiksuojantis pareigūnų apsilankymą bute, iš tiesų buvo pašalinis asmuo, niekaip nesusijęs su šeima.

Buto savininkė pareikalavo, kad šis vyras pasišalintų iš virtuvės, kur vyko pokalbis su tarnybomis, tačiau jis transliacijos nenutraukė.

Prieš kamerą D.Jančaras aiškino, kad filmuoti jam patarė teisininkai.

„Jie neturėjo teisės įeiti į butą, bet tiesiog įėjo. Virtuvėje dabar vyksta pokalbis su vaikų teisų specialiste. Man paskambino žmonės, paprašė pagalbos. Buvau nurodęs savo numerį, kad į mane gali kreiptis, jei prireiks teisinės pagalbos. Gyventojai nežino savo teisių. Aš pats auginu 4 vaikus ir matau, kas dedasi Lietuvoje“, – kalbėjo jis. 

Įrašą peržiūrėjo apie 52 tūkst. žmonių.

Vėliau tiesioginės transliacijos autorius publikavo įrašą, kuriame skelbė, kad viskas baigėsi laimingai, tačiau nežinia, kaip šis įvykis būtų pasibaigęs, jei jis nebūtų visko nufilmavęs.

Kaip naujienų portalą lrytas.lt informavo Kauno policija, ketvirtadienį apie 16 val. buvo gautas iškvietimas, kad Kauno rajone, Pabalių kaime gyvenanti moteris neprižiūri savo vaikų. Patikrinti įvykio vietą išvažiavo patruliai ir Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai. 

Pareigūnai su Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojais įvykio vietoje toliau aiškinosi aplinkybes.

Vėliau informacija patikslinta ir paaiškinta, kad apie 16 val. 26 min. buvo gautas pranešimas, kad Kauno raj., Vilkijos apylinkių sen., Pabalių k., namuose su nepilnamečiais vaikais esanti moteris galimai yra neblaivi. Atvykusiems pareigūnams tikslinant įvykio aplinkybes, moteris (gim. 1978 m.) atsisakė tikrintis blaivumą.

Apie 17 val. 30 min. grįžo namuose buvusių nepilnamečių tėvas (gim. 1978 m.), kuris buvo blaivus. Informacija apie įvykį buvo perduota vaiko teisių apsaugos atstovams. Vaikai liko namuose su tėvu. Pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes.

„Dėkojame pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją ir primename, kad visuomet pastebėjus bet kokį galimai daromą teisės pažeidimą, kreiptumėtės bendruoju pagalbos telefonu 112“, – dėkojo pareigūnai,

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.