Prancūzijoje įkalinti vogtas automobilių detales gabenę lietuviai

Prancūzijos šiaurės pietvakarių mieste Rene sulaikyti ir 8 mėnesių įkalinimo bausme nuteisti lietuviai, minivenu gabenę 148 pavogtas automobilių dujų išmetimo sistemas.

 Prancūzijos šiaurės pietvakarių mieste Rene sulaikyti ir 8 mėnesių įkalinimo bausme nuteisti lietuviai, minivenu gabenę 148 pavogtas automobilių dujų išmetimo sistemas.<br> 123rf nuotr.
 Prancūzijos šiaurės pietvakarių mieste Rene sulaikyti ir 8 mėnesių įkalinimo bausme nuteisti lietuviai, minivenu gabenę 148 pavogtas automobilių dujų išmetimo sistemas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-16 12:20

„Jų automobilis buvo pernelyg prikrautas, kad išvengtų žandarų dėmesingumo“, – rašė regioninis dienraštis „Ouest France“, patikslinęs, jog pamačius tiek išmetimo vamzdžių, įtarimas žandarams kilo iškart, nes jų vagystės regione pastaruoju metu labai išaugo.

Prancūzijos pareigūnams 28 ir 32 metų vyrai, kurių pavardės neskelbiamos, pirmiausia mėgino rodyti sąskaitą faktūrą, esą vamzdžiai buvo legaliai įsigyti Ispanijoje. Po patikros paaiškėjo, jog tariamą sąskaitą išrašiusi firma užsidarė dar 2001-aisiais.

Konfiskuoti lietuvių mobilieji telefonai žandarams padėjo atsekti pastarųjų kelionę. Į Prancūziją jie įvažiavo lapkričio 5 dieną, per sieną su Vokietija. Tada pasuko į šalies vakarus ir nuvažiavo iki Bordo miesto apylinkių.

Lapkričio 11-12 dienomis lietuviai kaip tyčia sukiojosi regione aplink šį miestą, kur buvo pranešta apie didelę išmetimo vamzdžių vagystę automobilių kapinėse, kur senos mašinos ardomos, o dar tinkamos atsarginės jų dalys parduodamos.

Lietuvių apiplėšimas kapinių savininkui padarė žalos už 18 tūkst. eurų.

Tyrimo pradžioje lietuviai bandė visaip išsisukinėti. Jie esą gavę užsakymą iš Ispanijoje gyvenusio vyro, kuris paprašęs vamzdžius nugabenti į Lietuvą ir už tai kiekvienam pažadėjęs po 500 eurų.

Pareigūnai šiuo ir dar keliais paaiškinimais nepatikėjo.

„Sulaikytieji, be jokios abejonės, priklauso kriminalinei organizacijai. Galimam sulaikymui jie buvo pasiruošę ir numatę kelias versijas, kurias gali keisti, priklausomai nuo aplinkybių. Jie yra grandinės, kurią reikia nukirsti, sudedamieji nareliai“, – regioniniam dienraščiui aiškino prokuroras, pareikalavęs metų įkalinimo bausmės ir automobilio konfiskacijos.

Teismas galiausiai nutarė skirti 8 mėnesių įkalinimo bausmę ir konfiskavo lietuvių automobilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.