Skandalingas politikas po kelionės su promilėmis turės plačiai atverti piniginę

Girtas prie vairo įkliuvęs buvęs Seimo narys 58 metų socialdemokratas Gintautas Mikolaitis tikriausiai turės smarkiai pakratyti piniginę – prokuratūra prašys teismo, kad būtų išieškota suma, prilygstanti automobilio, kuriuo jis leidosi į kelionę, vertei.

 G.Mikolaičiui už vairavimą išgėrus gresia ne tik nemalonumai darbe, bet ir didelės finansinės sankcijos.<br> Lrytas.lt nuotr.
 G.Mikolaičiui už vairavimą išgėrus gresia ne tik nemalonumai darbe, bet ir didelės finansinės sankcijos.<br> Lrytas.lt nuotr.
 G.Mikolaičiui už vairavimą išgėrus gresia ne tik nemalonumai darbe, bet ir didelės finansinės sankcijos.<br> Lrytas.lt nuotr.
 G.Mikolaičiui už vairavimą išgėrus gresia ne tik nemalonumai darbe, bet ir didelės finansinės sankcijos.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 20, 2018, 11:01 AM

Pasak Vilniaus prokuroro Egidijaus Motiejūno, 2008 metų laidos „Volvo“ kaina sudaro apie 6 tūkst. eurų.

Be to, politikui gresia keturženklė bauda ir teisės vairuoti atėmimas keleriems metams.

Baudžiamosios bylos tyrimą planuojama baigti šią savaitę, medžiaga neilgai trukus atsidurs teisme. 

Įtarimai joje pareikšti G.Mikolaičiui, kuris lapkričio 3 dieną sostinės Ozo gatvėje vairuodamas „Volvo“, kliudė aikštelėje prie prekybos centro „Akropolis“ stovėjusį „Nissan“ ir pasišalino iš avarijos vietos. Toje pačioje gatvėje jį po kelių minučių sustabdė policija.

Kelių ereliu virtęs politikas įpūtė į alkoholio matuoklį 1,86 prom. alkoholio (vidutinis girtumo laipsnis).

Raseinių savivaldybės bendrovėje „Raseinių vandenys“ direktoriaus pavaduotoju dirbantis G.Mikolaitis vairavo ne sau priklausančią mašiną, todėl ji nebus konfiskuota.

Iš politiko turėtų būti išieškota suma, prilygstanti automobilio vertei. „Volvo“ jis nuomojasi iš privačios įmonės.

Pasak „Raseinių vandenų“ direktoriaus Stanislovo Bartkaus, sprendimą dėl G.Mikolaičio tinkamumo eiti užimamas pareigas bendrovės valdyba priims, sulaukusi teismo sprendimo. Jis turėtų būti priimtas šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje. 

Tačiau įmonės vadovas pareiškė, jog net ir pripažinus kaltu G.Mikolaitį, jis gali likti savo poste: „Kol kas neaišku, ar būtų taikyta griežčiausia nuobauda – atleidimas“.

G.Mikolaitis ne konkurso tvarka buvo priimtas į „Raseinių vandenų“ vadovaujančias pareigas beveik prieš tris mėnesius, jo atlyginimas atskaičius mokesčius sudaro apie 1,4 tūkst. eurų.

Panašu, kad šilta postas buvo sukurtas specialiai šiam veikėjui. 

„Atsirado laisva vieta, ir G.Mikolaičiui buvo pasiūlyta ją užimti. Darbe jis problemų nekeldavo, pravertė jo patirtis”, - pasakojo "Raseinių vandenų" direktorius S.Bartkus. 

Šiurkščiai eismo taisykles pažeidęs politikas bendrauti su lrytas.lt po avarijos nepanoro.

Nuotykis kelyje – ne pirmas

2006 metų kovą G.Mikolaičio sukėlė avariją, tačiau politikas paspruko iš jos vietos. Jis buvo nubaustas 3 tūkst. litų bauda.

2008 metais premjerui Gediminui Kirkikui skaitant metinį pranešimą, žurnalistai atkreipė dėmesį besiblaškantį po Seimo rūmus parlamentarą G.Mikolaitį – pastarasis sunkiai orientavosi aplinkoje, pasak liudininkų, nuo jo sklido alkoholio kvapas.

Nuo žurnalistų bėgiojęs ir savo kabinetę užsirakinęs politikas nebuvo patikrintas alkotesteriu.

Vėliau G.Mikolaitis sėkmingai dalyvavo rinkimuose ir ėjo Seimo nario pareigas nuo 2012 iki 2016 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.