Vėl dujų ataka mokykloje – šį kartą mokykloje Marijampolėje

Mažiausiai trys moksleivės buvo priverstos kreiptis į medikus, kai antradienį vienoje Marijampolės mokykloje buvo įvykdyta dujų ataka.

 Marijampolės „Ryto“ pagrindinėje mokykloje, dailės klasėje vykstant pamokai, įtariama, kuris nors iš devintokų papurškė dujų. Po įvykio moksleivius apklausė policijos pareigūnai.<br> L.Juodzevičienės nuotr.
 Marijampolės „Ryto“ pagrindinėje mokykloje, dailės klasėje vykstant pamokai, įtariama, kuris nors iš devintokų papurškė dujų. Po įvykio moksleivius apklausė policijos pareigūnai.<br> L.Juodzevičienės nuotr.
 L.Juodzevičienės nuotr.
 L.Juodzevičienės nuotr.
 L.Juodzevičienės nuotr.
 L.Juodzevičienės nuotr.
 L.Juodzevičienės nuotr.
 L.Juodzevičienės nuotr.
 L.Juodzevičienės nuotr.
 L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 20, 2018, 1:23 PM, atnaujinta Nov 20, 2018, 4:09 PM

Kaip lrytas.lt sužinojo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente, incidentas apie 12 val. 45 min. įvyko Mokyklos g. esančioje mokykloje. Čia klasėje buvo pripurkšta dujų.

Iš karto po dujų atakos mokytoja iš klasės išvedė 20 moksleivių. Ji taip pat atidarė klasės langus ir uždarė duris.

Mažiausiai trims moksleivėms (visos gimusios 2003 m.) prireikė medikų pagalbos.

Marijampolės apskrities policija pranešė, kad devintokėms perštėjo gerkles. Merginos išvežtos į ligoninę.

Ataka įvykdyta per dailės pamoką

Dujų buvo papurkšta trečiame mokyklos aukšte, dailės klasėje.

„Vyko pamoka, kai pavaduotojas atbėgo man pasakyti apie įvykį, – sakė „Ryto“ pagrindinės mokyklos direktorius Vladas Klasavičius. – Viską padarėme, kaip tokiais atvejais priklauso: iškvietėme medikus, ugniagesius gelbėtojus. Jie labai greitai atvažiavo.

Mokytoja išvedė vaikus, atidarė klasėje langus.

Iš pradžių vienai mergaitė pasidarė bloga, o po to dar dviem. Jas medikai išvežė į ligoninę stebėti. Apie įvykį pranešėme jų tėvams.

Pamokų nenutraukėme, jos vyksta įprasta tvarka. Mūsų mokytojai nestreikuoja“.

Po pietų devintokus, kurių klasėje įvyko incidentas, apklausinėjo policijos pareigūnai.

„Žinau tik tiek, jog dar vyksta apklausos. Ar jau išsiaiškino, kas ir kokių dujų papurškė, kol kas neinformavo“, – sakė mokyklos direktorius V.Klasavičius.

Policija pradėjo įvykio aplinkybių tyrimą.

Pasiūlyta ieškotis kitos mokyklos

Du panašūs išpuoliai praėjusią savaitę buvo įvykdyti Vilniuje ir Šalčininkuose. Kaip jau skelbė lrytas.lt, lapkričio 12 d. toks pats išpuolis buvo įvykdytas Vilniaus Radvilų gimnazijoje. Tąkart į ligoninę buvo išvežtas 21 moksleivis.

Praėjus kelioms dienoms paaiškėjo, kad išpuolį įvykdė dar 16-os neturintis gimnazijos moksleivis. Jam po incidento pasūlyta ieškotis vietos kitoje mokykloje.

Lapkričio 15 d. apie 11 val. 04 min. Bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą, kad Šalčininkuose, Mokyklos g., Jano Sniadeckio gimnazijos 2-ame aukšte pripurkšta neaiškios kilmės dujų, jaučiamas aitrus kvapas.

Apie 700 mokinių evakuoti į lauką dėl patalpų ore esančių galimai sveikatai pavojingų cheminių medžiagų. Į įvykio vietą buvo iškviestos specialiosios tarnybos. 7 moksleiviai dėl apsinuodijimo dujomis išvežti į Šalčininkų ligoninę.

Atlikus tyrimo veiksmus, nustatyta, kad pipirinį dujų balionėlį į mokyklą atsinešė keturiolikmetis J. Sniadeckio gimnazijos moksleivis ir kartu su kitu bendraamžiu moksleiviu papurškė 2-ojo aukšto tualete.

Abiem atvejais atliekamas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.