Keturračiu važiavęs Kelmės r. gyventojas prisidirbo tiek, kad maža nepasirodys

Keturračiu pasivažinėti sumanęs Kelmės r. gyventojas pakeliui sutiko policijos patrulius ir prisidirbo tiek, kad dabar maža jam nepasirodys.

Keturračiu važiavęs Kelmės r. gyventojas prisidirbo tiek, kad maža nepasirodys.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Keturračiu važiavęs Kelmės r. gyventojas prisidirbo tiek, kad maža nepasirodys.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-26 13:43, atnaujinta 2018-11-26 13:56

Kaip praneša Telšių apskrities VPK, šeštadienį, apie 2 val. 30 min. Telšių apskrities VPK Kelmės r. PK Reagavimo skyriaus pareigūnai Kelmės r., Šedbarų kaime, pastebėjo keturratį motociklą be valstybinio numerio ženklo.

Sustabdžius keturratį ir paprašius vairuotojo (gim. 1989 m.) pateikti vairuotojo pažymėjimą bei transporto priemonės dokumentus, pastarasis nurodė, kad teisės vairuoti transporto priemonės neturi, o taip pat paaiškėjo, kad keturračiui neatlikta valstybinė techninė apžiūra, nedraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Pareigūnams pajutus nuo vairuotojo sklindantį alkoholio kvapą, šis buvo paprašytas pasitikrinti blaivumo. Siekdamas to išvengti, vyras pareigūnų prašė „susitarti“. Pareigūnams asmenį perspėjus dėl baudžiamosios atsakomybės, šis to nepaisė ir iš piniginės ištraukęs dvi kupiūras po 50 eurų, įkišo pinigus į policijos pareigūno kelnių kišenę.

Vairuotojui nustatytas vidutinis – 2,11 promilės girtumas.

Neblaiviam pažeidėjui nepavykus papirkti pareigūnų, šis tapo agresyvus jų atžvilgiu. Tarnybiniame automobilyje kumščiu trenkė policijos pareigūnui į veido sritį, o asmenį persodinant į kitą tarnybinį automobilį, koja spyrė kitam vyriausiajam patruliui į ranką ir koją.

Tad dabar siautėjęs vyras bus patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už vairavimą esant neblaiviam, kai nustatyta daugiau negu 1,50 promilės girtumas, už kurį numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų; už policijos pareigūno papirkimą, už kurį numatyta bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų; už pasipriešinimą policijos pareigūnui, už kurį numatyti viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Vairuotojas taip pat turės atsakyti ir administracine tvarka už padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.