Pasieniečiai sulaikė suklastotą dokumentą pateikusį uzbekistanietį

Tribonių užkardos pareigūnai sulaikė uzbekistanietį, pateikusį suklastotą savo šalies vairuotojo pažymėjimą. Vyrui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

 Vyras pateikė klastotę.<br>VSAT nuotr.
 Vyras pateikė klastotę.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2018, 11:01 AM

Kaip informavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių užkardos pasienio pareigūnai Šalčininkų kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio krovininio automobilio „DAF“ dokumentus. Transporto priemonė buvo pažymėta lenkiškais valstybiniais numeriais.

Be kitų dokumentų, vairuotojas, 26 metų Uzbekistano pilietis, pateikė ir savo šalies vairuotojo pažymėjimą. Šis dokumentas VSAT pareigūnams iškart sukėlė įtarimų. Netrukus nustatyta, kad tai – visiška klastotė.

Užsieniečiui teks atsakyti už disponavimą suklastotu dokumentu ir jo panaudojimą. Dėl to Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Uzbekistano piliečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Po apklausos VSAT pareigūnai vyrą uždarė į areštinę. Krovininis automobilis saugomas Šalčininkų kontrolės punkte esančioje aikštelėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.