Joniškyje du ilgapirščiai nuvarė sugėrovo automobilį

Lapkričio 26-osios vakare Joniškyje, Sodų g., gyvenantis vyras, išėjęs į kiemą, negalėjo patikėti savo akimis – nebebuvo jo automobilio „Seat Alhambra“, kurio vertė 2000 eurų.

Joniškyje du ilgapirščiai nuvarė sugėrovo automobilį.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Joniškyje du ilgapirščiai nuvarė sugėrovo automobilį.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2018, 10:06 AM, atnaujinta Nov 29, 2018, 10:10 AM

Kaip rašoma Šiaulių apskrities VPK pranešime, nukentėjusiojo teigimu, dar prieš pusvalandį automobilis stovėjo kieme, o paskui netikėtai ėmė ir dingo. Žodis „netikėtai“ čia nelabai tiktų, nes transporto priemonė su daiktinėje laikomais automobilio dokumentais ir užvedimo rakteliais buvo palikta neužrakinta. 

Po valandos paieškos Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai dingusį automobilį surado Vilniaus g. esančio daugiabučio namo kieme. Jų nuostabai, automobilis stovėjo tvarkingai užrakintas. Netoliese jie pastebėjo du slankiojančius jiems gerai pažįstamus, ne kartą už vagystes ir kitus nusikaltimus teistus, stikliuko nevengiančius 22 ir 24 metų joniškiečius.

Pamatę pareigūnus, šie dėjo į kojas. Jaunesnis vaikinas pateko į pareigūno glėbį, o vyresniajam pavyko pasprukti. Tačiau ryte jis buvo surastas ir uždarytas į areštinę kartu su pirmuoju sulaikytuoju.

Pasirodo, vaikinai nuo pareigūnų spruko ne šiaip sau – abu susiję su pavogtuoju automobiliu. Jiems pareikšti įtarimai dėl automobilio vagystės, tiriamos jos aplinkybės.

Ši istorija, kaip ir dauguma pastarųjų dienų padaromų nusikaltimų, prasidėjo nuo alkoholio butelio. Dieną prieš vagystę, nukentėjusysis kartu su 24 metų įtariamuoju laiką leido kartu, linksmai kilnodami stikliuką. Pritrūkus alkoholio, jie nutarė sėsti į „Seat Alhambra“ ir važiuoti jo nusipirkti.

Deja, automobilis girtiems vyrams nepakluso, neužsivedė, ir vyrai išsiskirstė į skirtingas puses.

Išsipagiriojęs automobilio savininkas įkrovė transporto priemonės akumuliatorių, ir „Seat“ tapo vėl važiuojanti. Deja, užrakinti jos nematė reikalo. Na, o buvęs sugėrovas tuo metu svaigalus intensyviai vartojo toliau, ir po paros kojos jį vėl nešte atnešė prie „Seat“, į kurią pateko be jokių problemų ir, rastais automobilio atsarginiais rakteliais jį užvedęs, išvažiavo pasivažinėti.

Į kelionę po Joniškį vaikinas dar pasikvietė 22 metų savo sugėrovą. Iki susitikimo su policijos pareigūnais jie spėjo iš pasisavintojo automobilio išlupti magnetolą ir ją už 5 eurus parduoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.