Purvini buvusio kandidato į prezidentus darbeliai: be gailesčio maustė savo ligotą mamą

Garsusis „svieto lygintojas“ – buvęs Kupiškio tarybos narys, buvęs kandidatas į prezidentus, buvęs kandidatas į Seimą Dangirdas Mikšys galutinai nuteistas už senos, ligotos motinos maustymą, pinigų susižėrimą į savo kišenę. 

Prie paskutinio motinos turto skandalisto nebeprileis.
Prie paskutinio motinos turto skandalisto nebeprileis.
D.Mikšiui teks grąžinti motinai pinigus. <br>D.Krasausko nuotr.
D.Mikšiui teks grąžinti motinai pinigus. <br>D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Darius Krasauskas, www.panskliautas.lt

2018-11-29 20:10

Maža to, ekspolitikas dargi atleistas nuo savo gimdytojos turto administratoriaus pareigų.

Jau kreipėsi į antstolius

Garsus 58 metų kupiškėnas D.Mikšys sulaukė dviejų teismų skaudžių smūgių.

Kupiškio teismas jį atleido nuo ligotos motinos turto administratoriaus pareigų, o prieš pusantro mėnesio Aukščiausiasis Teismas paliko galioti jam nepalankų nuosprendį dėl motinos turto pasisavinimo.

Jau esame rašę, kad teismai ligotai aštuntą dešimtį bebaigiančiai moteriai iš ją mausčiusio sūnaus buvo priteisęs 9,1 tūkst. eurų.

Kupiškio socialinės globos namams atstovaujantis advokatas Arnoldas Šukaitis sakė, kad iki šiol kupiškėnas motinai negrąžino nė vieno cento, todėl išsiųstas raštas antstolei dėl priverstinio pinigų išieškojimo iš D.Mikšio.

Su broliu – jokio ryšio

Teismo posėdyje dėl turto administratoriaus pakeitimo D.Mikšys nedalyvavo. A.Šukaitis sakė, kad teismui nusiųstame rašte kupiškėnas prašė bylos nagrinėjimą atidėti.

D.Mikšys nurodė, kad naujai paaiškėjus aplinkybėms prašys atnaujinti turto pasisavinimo bylą, nes įstatymas tokia teise pasinaudoti nuteistajam leidžia per 1 metus.

Kupiškio teismas civilinę bylą išnagrinėjo be D.Mikšio, nes tokio prašymo nepalaikė nė vienas proceso dalyvis.

Nuspręsta kupiškėną atleisti nuo ligotos motinos turto administratoriaus pareigų kaip nepatikimą.

Dabar vietoj jo motinos turtą prižiūrės sesuo – ta, kuri ir pakėlė vėją dėl motinos turto pradanginimo.

Moteris teisme teigė, kad dažnai lanko ligotą motiną, o su broliu nepalaiko ryšio.

Prieš mėnesį telefonu atsiliepęs ir išgirdęs, kas skambina, D.Mikšys pareiškė, kad yra užsiėmęs, todėl negali kalbėti, ir siūlė skambinti kitą dieną. Tokios pat taktikos jis laikėsi ir vėliau, o paskui išvis neatsiliepė telefonu.

Sumos gerokai sumažėjo

Kaip esame rašę, prieš metus Panevėžio apylinkės teismas garsųjį kupiškėną nuteisė už motinos turto pasisavinimą ir iššvaistymą, tačiau šį nuosprendį apskundęs aukštesniajam teismui D.Mikšys dalies kaltinimų atsikratė.

Prieš 9 mėnesius Panevėžio apygardos teisėjų kolegija pakeitė nuosprendį ir D.Mikšį išteisino dėl motinos turto iššvaistymo ir 289 eurų pasisavinimo.

Prokurorai sugebėjo įrodyti tik tai, kad kupiškėnas pasisavino 608 eurus, gautus už žemės sklypo nuomą, ir 8,5 tūkst. eurų už Biržuose parduotą namą.

Apygardos teisėjai D.Mikšiui paskirtą viešųjų darbų bausmę nuo pusantrų metų sumažino iki pusės metų. Taip pat nuo 14,1 tūkst. eurų iki 9,1 tūkst. eurų buvo sumažintas jo motinai priteistas civilinis ieškinys.

Savo kišenės nepamiršdavo

Prieš teismus pareigūnai buvo išsiaiškinę, kad prieš 7 metus buvo parduota D.Mikšio motinai priklausančio buto Panevėžyje dalis. Jį tik už 579 eurus įsigijo teisiamojo motinos sesuo, o sūnus į motinos sąskaitą pervedė tik 289 eurus. Tuo metu to buto dalies vertė siekė 5,3 tūkst. eurų.

Beveik prieš 4 metus D.Mikšys nuo nusenusios motinos nuslėpė už žemės nuomą gautus 608 eurus.

Prieš 3 metus jis pardavė motinos namą Biržuose ir į motinos sąskaitą pervedė 3,5 tūkst. eurų, o sau pasiliko 8,5 tūkst. eurų.

Iki šios bylos skandalingai pagarsėjęs D.Mikšys buvo neteistas, tačiau už pažeidimus prieš rinkimus – baustas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.