Prabilo Anglijoje išprievartautos ir nužudytos 14-metės lietuvės motina: patėviui – rimti klausimai

Visą Angliją sukrėtusioje 14-metės lietuvės nužudymo byloje prabilo ir jos mama bei patėvis. Karolina Valantinienė ir Saidas Valantinas pasakojo apie paskutinį pokalbį su mergaite, kurios išrengtas kūnas balandžio mėnesį buvo rastas Vulverhamptono parke.

 Mergina pažinojo nužudymu įtariamą šešiolikmetį.<br> lrytas.lt montažas.
 Mergina pažinojo nužudymu įtariamą šešiolikmetį.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2018, 9:53 PM

Mergaitė buvo išprievartauta.

Dėl mergaitės mirties buvo apklausta ir jos motina bei patėvis.

14-metės nužudymu yra apkaltintas 16-metis vaikinas, kuris pažinojo savo auką. Bylos detalės ir taip šokiravo anglus, tačiau netrukus paaiškėjo, kad ant mergaitės apatinių, kuriuos ji dėvėjo nužudymo vakarą, buvo aptikta ir patėvio DNR.

Per teismą paklausta apie savo reakciją į šią žiną, K.Valantinienė sakė, kad ji – „šokiruota“. Teigiama, kad mergaitė buvo linkusi neklausyti tėvų, rūkė, vartojo alkoholį.

Mama neigė bet kokį smurtą prieš dukrą K.Valantinienė teigė, kad nužudymo vakarą ji miegojo kartu su S.Valantinu ir jis buvo kartu, kai ji pabudo 3 valandą ryto, susiruošusi eiti į darbą, rašė expressandstar.com.

Gynybos advokatas Adamas Kane'as įsitikinęs, kad moteris bando apginti savo vyrą. Jis taip pat apkaltino moterį sudavus savo dukrai, bandžius ją smaugti. Esą tai įvyko keletą dienų prieš jos mirtį, kai mergaitė iš patėvio banko sąskaitos pavogė 250 svarų sterlingų.

Liudininkės statusą turinti K.Valantinienė neigė kaltinimus ir sakė: „Niekada nesu mušusi savo dukros.“ Moteris išgirdo klausimus: „Ar jūs nužudėte savo dukrą?“, „ar jūsų vyras nužudė jūsų dukrą?“ Moteris į abu klausimus atsakė „ne“.

„Ji buvo vienintelė mano dukra. Niekada nesu prieš ją pakėlusi rankos. Tai visiška nesąmonė“, – į klausimą, ar jos ir dukros santykiai pasiekė tokią ribą, kad ji nutarė ją nužudyti.

K.Valantinienė prisipažino, kad sulaužė dukros SIM kortelę. Moteris teigė, kad nenorėjo, jog dukra susisiektų su draugais. Ji manė, kad būtent draugai darė blogą įtaką dukrai.

Tiesa, K.Valantinienė neigė, kad buvo nustojusi maitinti dukrą. „Ji buvo mano vienintelė dukra. Ir nors turėjome nesutarimų bei problemų, ji vis tiek mane vadino „mamyte“. Visada maniau, kad viskas pasikeis ir viskas bus gerai“, – kalbėjo nužudytos mergaitės mama.

Patėvis aiškino, kaip jo DNR galėjo atsirasti ant mergaitės kelnaičių

S.Valantinas nurodė, kad nežino, kaip jo DNR atsidūrė ant mergaitės kelnaičių ir džinsų.

„Nieko keisto, turint galvoje, kad gyvenome po tuo pačiu stogu, kaip šeima. Naudojomės ta pačia vonia, tualetu ir savo rūbus skalbėme toje pačioje skalbyklėje“, – sakė jis.

Specialistai Vulverhamptono karališkajam teismui išties nurodė, kad DNR ant mergaitės rūbų galėjo atsidurti atsitiktinai – susilietus jų drabužiams.

A.Kane'as taip pat tvirtino, kad tai S.Valantinas galėjo išprievartauti ir nužudyti mergaitę, tačiau lietuvis pabrėžė, kad tai – „nesąmonė.“

Mergaitė mirė nuo žiaurių smūgių – manoma, kad jai buvo suduota 20 kartų. Dalis jų suduoti su įrankiu, kuris primena plaktuką.

Per kryžminę apklausą buvo teigiama, kad S.Valantino ir mergaitės santykiai galėjo būti blogi.

„Ji nemanė, kad jūs galite turėti santykius“, – teigė A.Kane'as.

„Mes visada turėjome santykius“, – apie ryšį su mergaite sakė S.Valantinas.

Paklaustas apie pavogtus 250 svarų sterlingų, jis sakė, kad „nepyko.“

Nusprendė neieškoti

S.Valantinas teigė, kad svarstė ieškoti mergaitės, kai ji balandžio 11 dieną negrįžo namo, nors turėjo tai padaryti 21 valandą vakaro. Jis nurodė, kad taip nepadarė, nes turėjo ryte anksti keltis.

Jo žmona į policiją kreipėsi apie 21 val. 20 min.

Paklaustas, ar jis ėjo ieškoti savo dukros, S.Valantinas nurodė, kad nėjo.

A.Kane'as spaudė vyrą ir uždavė klausimą: „Ar tai ne jūs radote ją parke ir tada seksualiai išnaudojote?“

S.Valantinas atsakė: „Tai nesąmonė. Aš tai visiškai neigiu.“

16-metis vaikinas taip pat neigia žmogžudystę. Jis tikina, kad neprievartavo ir neturėjo jokių santykių su mirusiosios kūnu.

Mergaitės kūnas buvo rastas balandžio 12 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą