Žmogžudys iš Panevėžio r. niekaip nerimsta: bandė stabdyti bėgančią jauną žmoną

Jeigu girtas būdamas nužudai žmogų, tai, atrodo, jau daugiau velnio lašų į burną amžiams nebeimsi, tuo labiau prie vairo nesėsi. Bet ne – nuopuolio ratai sukasi. Iki dar vieno baisaus nusikaltimo?

Kol nuosprendis neįsiteisėjo, V. ir L.Raskazovai džiaugiasi laisve.<br>Nuotr. iš redakcijos archyvo
Kol nuosprendis neįsiteisėjo, V. ir L.Raskazovai džiaugiasi laisve.<br>Nuotr. iš redakcijos archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas, www.panskliautas.lt

Dec 11, 2018, 7:16 PM

Bandė stabdyti bėgančią jauną žmoną

Už itin absurdišką žmogžudystę nuteisti, tačiau laukiantys aukštesniojo teismo sprendimo sutuoktiniai Raskazovai vis dar gyvena laisvėje Panevėžio rajone.

Vyro laukia ilgi 10 metų kalėjime, o žmonos – 7 metai.

Tačiau laukti, matyt, nėra lengva.

Jau anksčiau teistas 39 metų Valerijus Raskazovas vėl prisidirbo.

Šįsyk jis be jokio reikalo prieš mėnesį į namus buvo išsikvietęs policininkus ir Panevėžio apylinkės teismas jam, bedarbiui su 8 klasių išsilavinimu, skyrė 250 eurų baudą.

Girtas V.Raskazovas labai norėjo sužinoti, ar jo 21 metų žmona Laura neišvyko į užsienį. Mat tai esą sutrukdytų skyrybų procesui. Vyras tikėjosi, kad pareigūnai pakontroliuos grasinančią nuo jo pabėgti jauną žmoną.

Po savaitės vyras išties padavė dokumentus skyryboms.

Važiavo su girtu namo

O prieš 3 mėnesius V.Raskazovas buvo nuteistas už tai, kad girtas vairavo.

Kaip vėliau paaiškėjo, tą vakarą, prieš 5 mėnesius, vyriškis su žmona Laura svečiavosi pas draugus Panevėžyje, po to mašina pasuko grįžti namo. Moteriai nebuvo baisu, kad vyras vairuoja labai girtas.

Sustabdytas policijos į alkoholio matuoklį jis pripūtė 2,54 promilės. Paimtas kraujo mėginys parodė sunkų girtumo laipsnį – 2,94 promilės.

V.Raskazovui buvo paskirta 1,8 tūkst. eurų bauda. Kadangi lengvoji mašina priklausė ne pažeidėjui, teismas nutarė konfiskuoti jos vertę atitinkančią pinigų sumą – 769 eurus.

Byla buvo paini ir kontraversiška

Jau daug kartų esame rašę apie Raskazovų bylą ir teismus.

Sutuoktiniai padarė protu nesuvokiamą nusikaltimą.

Prieš 2 metus išvažiuodami iš kaimynų sodybos Karsakiškio seniūnijoje girti sutuoktiniai iš po savo mašinos ištraukė be sąmonės gulinčią 52 metų sodybos šeimininkę. Pamanę, kad ji negyva, abu moters kūną įkėlė į bagažinę, nuvežė prie Lėvens upės ir įmetė į vandenį. Būtent tokia versija yra įrodyta teisme.

Kaip ta moteris atsidūrė po mašinos ratais, galima tik spėti. Galėjo būti taip, kad Raskazovas girtas kieme manevravo, partrenkė juos iš sodybos išlydinčią šeimininkę, išsigando, suprato, kad ji negyva, ir nusprendė paslėpti „įkaltį“ – patį kūną, kad niekas jo nesurastų ir neišsiaiškintų nusikaltimo.

Teisme irgi buvo painiavos, nes prokurorė pirmiausia suformulavo labai keistą švelnų kaltinimą – neatsargų gyvybės atėmimą. Esą bendrininkai manė, kad moteris negyva, tad iš naivumo ir įmetė kūną į vandenį.

Tik įsikišus nužudytosios vyrui ir jam pačiam pateikus kaltinimą dėl nužudymo, antras teismas tai pripažino tikra, sąmoninga žmogžudyste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?