Kalvarijos gimnazijoje neeilinė vagystė: darbavosi savas

Kalvarijos gimnazijos bendruomenė buvo priblokšta, kai pasklido kalbos, kad po vasarą vykusio egzamino 27 kompiuterius, fotoaparatą ir projektorių pavogė jų kolega.

Kalvarijos gimnazijos direktoriaus pavaduotoja A.Vaičiūnaitė-Levuškinienė teigė, kad kompiuterių pedagogai pasigedo po vasaros atostogų ir kurį laiką patys jų ieškojo.
Kalvarijos gimnazijos direktoriaus pavaduotoja A.Vaičiūnaitė-Levuškinienė teigė, kad kompiuterių pedagogai pasigedo po vasaros atostogų ir kurį laiką patys jų ieškojo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2018, 1:43 PM

„Paskutinį kartą 22 planšetinius ir 5 nešiojamuosius kompiuterius mačiau birželį, kai vyko lietuvių kalbos egzaminas. Po jo įranga buvo surinkta ir išnešta į kabinetą, sudėta į metalinę rakinamą dėžę“, – pasakojo „Lietuvos rytui“ Kalvarijos gimnazijos direktorės pavaduotoja Arūnė Vaičiūnaitė-Levuškinienė.

Kai pedagogai ir moksleiviai susirinko rugsėjį, kurį laiką kompiuterių niekam nereikėjo.

„Pasigedome šiek tiek vėliau, nes jų nebebuvo įprastoje vietoje. Kompiuterininkai ir ūkvedys mus tikino, kad jie niekur nedingo, atsiras. Ieškojome įvairiose vietose, tačiau jų niekur nebuvo.

Iš pradžių net nepagalvojome nieko bloga. Mokykloje niekada nebuvo jokių vagysčių. Spalio viduryje nusprendėme kreiptis į policiją“, – sakė direktorės pavaduotoja.

Ji teigė, kad pavogtų kompiuterių, įsigytų pagal ES finansuojamą projektą, vertė – maždaug 5 tūkst. eurų: „Jie moksleiviams buvo labai reikalingi, naudodavome per įvairias pamokas, egzaminus.“

Kalvarijos gimnazijoje mokosi per 700 mokinių.

Direktorės pavaduotojas ūkio klausimams Edmundas Razvickas nenorėjo komentuoti įžūlios vagystės: „Kompiuterinę techniką nuneša ir parneša atsakingas žmogus. Šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas, bus atsakyta į visus klausimus, ir tiesa nugalės. Aš buvau tas žmogus, kuris paskatino pradėti tyrimą.“

Kalvarijos policijos komisariato viršininkas Marius Miesčionaitis „Lietuvos rytą“ patikino, kad įtariamasis jau nustatytas ir apklaustas: „Jis nėra moksleivis, su gimnazija susijęs darbo santykiais. Įtariamasis pripažįsta savo kaltę. Jis teigė, kad kompiuterius pasisavino dėl sunkios materialinės padėties.

Šešis kompiuterius mums jau pavyko surasti Marijampolės ir Kauno lombarduose. Dalis vogtos įrangos, deja, jau parduota.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.