Mažeikių r. girto vairuotojo kelionę sustabdė geležinkelio atitvarai

Esant sudėtingoms žiemiškoms sąlygoms, važiuoti gatvėmis tampa iššūkiu net ir patyrusiam vairuotojui, tačiau tai girtų vairuotojų noro sėsti prie vairo neatbaido.

Neblaivus vairuotojas bandė sprukti.<br>Telšių apskrities VPK nuotr.
Neblaivus vairuotojas bandė sprukti.<br>Telšių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2019, 4:12 PM

Kaip informavo Telšių apskrities VPK, neblaivūs vairuotojai, nepaisant galimų skaudžių pasekmių, vis dar neretai sutinkami miesto gatvėse ar patvoriuose.

Ne išimtis ir antroji sausio savaitė, kurios metu Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai Telšių, Mažeikių, Kelmės ir Akmenės rajonuose tokių sulaikė net 13. Pusei jų, tai yra šešiems, nustačius didesnį nei 1,50 promilės girtumą, pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Antrąją šių metų savaitę didžiausias vairuotojo girtumas užfiksuotas sausio 13 dieną Telšiuose, Šiaulių plente. Automobilį „VW Golf“ vairavusiam vyrui nustatytas 2,95 promilės girtumas.

Tą pačią dieną Telšiuose, Kauno gatvėje „Alfa Romeo“ vairuotojui (gimęs 1969 m.) nustatytas 2,63 promilės girtumas. Taip pat Kelmės rajone sulaikyti du girti asmenys, kurie neturėjo teisės vairuoti.

Sulaikytajam „Ford Galaxy“ automobilio vairuotojui nustatytas vidutinis – 2,30 promilės – girtumas, o „Toyota Rav 4“ vairavusiam vyrui – sunkus – 2,56 promilės girtumas.

Tryškių miestelyje neblaiviam prie vairo sėdusiam ir pareigūnų sulaikytam jaunuoliui (gimęs 1994 m.) užfiksuotas 2,65 promilių girtumas.

Sausio 10 d., Mažeikių rajone, taip pat demaskuotas vairuotojas, bandęs išvengti atsakomybės už vairavimą neblaiviam. Tačiau išvertęs geležinkelio atitvarus ir iš įvykio vietos pasišalinęs, vairuotojas netrukus buvo rastas. Jam nustatytas 1,90 promilės girtumas.

Prie automobilių vairų demaskuoti dar septyni vairuotojai, kuriems nustatytas lengvas, iki 1,50 promilės girtumas. Jų atžvilgiu pradėtos administracinės teisenos, o baudų dydis siekia nuo 300 iki 450 eurų, taip pat nuo vienerių metų iki vienerių metų šešių mėnesių asmenys praranda teisę vairuoti.

Prevencinių priemonių metu nustatyti ir 7 neblaivūs vairuotojai, kurie neviršijo leistinos alkoholio kiekio normos, t.y. 0,40 promilės.

Patikrinus 1 tūkst. 980 vairuotojų, nustatyta ir daugiau Kelių eismo taisyklių pažeidimų: narkotinių medžiagų vartojimas – 1, naudojimasis automobiliu neturint vairuotojo pažymėjimo – 7, kiti Kelių eismo taisyklių pažeidimai – 130.

Telšių apskr. VPK Kelių policijos pareigūnai primena, kad vairavimas išgėrus gali kelti pavojų ne tik pačio vairuotojo, bet ir kitų eismo dalyvių sveikatai bei gyvybei. Todėl vairuotojai raginami būti atsakingais, o gyventojai – nepakančiais grubiems Kelių eismo taisyklių pažeidėjams. Tik pradėdami nuo savęs ir savo gyvenamosios aplinkos, galime kurti saugią ir draugišką aplinką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų