Palangoje ir Jonavoje – du kone mirtino girtumo atvejai: vairuotojas įpūtė per 5 prom.

Antradienį Palangoje buvo užfiksuotas kone rekordinis girtumas – alkotesterio ekranas parodė net 5,94 promilės. Tačiau dar baisesnis įvykis užfiksuotas Jonavoje – buvo sustabdytas 5,22 prom. įpūtęs vairuotojas.

Palangoje alkotesteris parodė rekordinius skaičius.<br>Socialinio tinklo Facebook/ReidasTV nuotr.
Palangoje alkotesteris parodė rekordinius skaičius.<br>Socialinio tinklo Facebook/ReidasTV nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2019, 10:37 AM, atnaujinta Jan 16, 2019, 11:22 AM

Kaip informavo Kauno apskrities VPK, antradienį apie 17 val. 55 min. Jonavoje, Lietavos g., pareigūnai patikrinti sustabdė automobilį „Opel“.

Transporto priemonės vairuotojui (gim. 1967 m.) nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 5,22 prom. Vyras pristatytas į gydymo įstaigą kraujo mėginiui paimti, kad būtų tiksliai nustatytas alkoholio kiekis kraujyje.

Apie Palangoje užfiksuotą rekordą antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė „Reidas TV“. Žinutėje rašoma, kad į alkotesterį tokias promiles įpūtęs asmuo nebuvo nei vairuotojas, nei keleivis.

„Jums nesivaidena – 5,94 prom. Tai, ko gero, šių metų LR rekordas. Ir visa laimė, kad tai ne vairuotojas, o paprastas viešosios tvarkos pažeidėjas Palangoje.

Kaip antradieniui, tai promilės įspūdingos. Turbūt žmogus lupa nuo anų Kalėdų, o gal ir pusę savo gyvenimo“, – rašoma įraše.

Kaip toliau publikuotame įraše rašo „Reidas TV“, jie pamena, kad dar 2002 metais vienas vyras sugebėjo į alkotesterį įpūsti net daugiau, nei šįkart pavyko užfiksuoti.

„Atsiminta, kad Jakų žiede prieš kokius 10–12 metų su senu „Audi 80“ buvo sulaikytas toks Stasiukas. Statybininkas iš Skuodo gėrė mėnesį ir nieko nevalgė. Stasiukas įpūtė 8,20 prom.

Patyrę policininkai Rimas ir Marius tada pagalvojo, kad sugedo alkotesteris. Jis sugedęs nebuvo. Jis rodė tiesą“, – toliau rašė  „Reidas TV“.

„Tas žmogus netrukus numirė. Po pusės metų ar po daugiau. Mes nežinome, nuo ko. Ar nuo gėrimo, ar nuo nevalgymo.

Mes tik žinome, kad, žvelgiant į šios dienos Palangos promiles, tai žmogus irgi turėtų būti negyvas. Mat, pagal medikus, mirtinas promilių kiekis prasideda nuo 3,50, o kiti kalba ir apie dar mażiau“, – rašė  „Reidas TV“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.