Tokio girto žmogaus Palangos policininkai dar nebuvo regėję

Antradienį Palangos girtumo rekordą pasiekusį ir beveik 6 promiles alkoholio įpūtusį 50 metų Ričardą Burneckį kitą dieną ištiko bėda – per gatvę einantį girtą vyrą partrenkė automobilis.

Gerti nustojo tik ligoninėje.<br>"Facebook"/"Reidas TV" nuotr.
Gerti nustojo tik ligoninėje.<br>"Facebook"/"Reidas TV" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2019, 6:01 AM

Nelaimė įvyko apie 9 val. Ganyklų gatvėje netoli miesto turgavietės. Šalia pėsčiųjų perėjos per gatvę einantį vyrą kliudė automobilis „Ford Transit“.

Avarijos sukrėstas 65 metų automobilio vairuotojas teigė, kad palangiškis į gatvę žengė staiga, net nepasidairęs į šalis. Nors greitis ir nebuvo didelis, „Ford“ sustabdyti nepavyko – jis šonu kliudė palangiškiui kojas.

Ant asfalto partrenktą R.Burneckį apžiūrėję medikai nustatė, kad jam lūžo dešinės kojos šlaunikaulis. Jis buvo nuvežtas į Klaipėdos ligoninę. Paaiškėjo, kad rytą šis palangiškis jau buvo girtas – įpūtė 2,33 promilės.

„Jam toks girtumas yra normali būsena. Jis turbūt manė, kad yra blaivus“, – juokavo nukentėjusįjį puikiai pažįstantys policijos pareigūnai.

Rekordiniu girtumu R.Burneckis visoje šalyje išgarsėjo avarijos išvakarėse.

Antradienį kurorto policija gavo pranešimą apie turgavietėje netoli išėjimo ant kėdės snūduriuojantį vyrą. Žmonės manė, kad jam sutriko sveikata.

Atvykus medikams paaiškėjo, kad vyriškis yra girtas kaip lapas. Vedamas už parankių jis dar paėjo, o į greitosios medicinos pagalbos tarnybos automobilį jis buvo įkeltas ant neštuvų.

Po apžiūros kiek atkutęs R.Burneckis buvo perduotas policijos pareigūnams. Atvežtas į policijos komisariatą jis į alkoholio matuoklį pripūtė net 5,94 promilės.

Tokio girto žmogaus Palangos policininkai dar nebuvo regėję. Pareigūnai tik spėliojo, kiek promilių būtų buvę nustatyta, jei girtumą jie būtų patikrinę vyrą iš karto aptikus turgavietėje.

R.Burneckis policijai gerai žinomas. Nuo 2011 metų už viešosios tvarkos pažeidimus jis administracinėmis baudomis baustas 8 kartus. Šešis iš jų už tai, kad viešoje vietoje pasirodė neblaivus.

Pastarąjį kartą vyras girtas į policijos komisariatą buvo atvežtas pernai spalį, nors pasirodęs mieste jis dažniausiai jau būna girtas. Pareigūnai teigė, kad palangiškį sulaiko tik tuomet, kai jis nepadoriai elgiasi ar kelia grėsmę sau.

Ligoninėje gydomas R.Burneckis vakar sakė, jog kas įvyko antradienį, jis neprisimenąs. Vyras sunkiai atkūrė ir avarijos aplinkybes.

Raminamųjų vaistų dar veikiamas ir mieguistas vyras papasakojo kartu su motina gyvenąs daugiabučiame name šalia turgavietės. Gimė ir augo Palangoje, kadaise dirbo teniso aikštynuose ir prižiūrėdavo aikšteles. Dabar niekur nedirba, nes yra neįgalus.

„Ar automobiliu esi atvažiavęs? Į Palangą gal parvežtum?“ – kiek nušvitus sąmonei „Lietuvos ryto“ žurnalisto staiga paklausė R.Burneckis, kuriam artimiausiu laiku bus atlikta operacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.