Mergaitę perėjoje partrenkęs alytiškis per metus turės sumokėti ne vieną tūkstantį

Paauglę sužalojusiam vairuotojui teismas skyrė baudą, o nukentėjusiai mergaitei priteisė ne vieną tūkstantį eurų. Žala, jos patirta po eismo įvykio, buvo ir fizinė, ir dvasinė.

Mergaitę partrenkęs vairuotojas buvo blaivus.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Mergaitę partrenkęs vairuotojas buvo blaivus.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2019, 10:41 AM

Kaip rašoma Kauno apylinkės teismo pranešime, 2018-ųjų balandį Kaune alytiškis V. V., vairuodamas išsinuomotą automobilį „Audi A2“, artėdamas antra juosta prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos nesulėtino greičio ir nesustojo. Vyras nepraleido iš dešinės pusės pagal jo automobilio kryptį perėjoje ėjusios mažametės su šuneliu. Sunkiai sužalojo merhaitę ir jos augintinį, kuris nuo patirtų sužalojimų nudvėsė. Nustatyta, kad įvykio metu vyras buvo blaivus.

Mergaitę partrenkęs vairuotojas pasakojo, kad tai nutiko dėl intensyvaus eismo. Jis savo kaltę pripažino, teigė, jog dėl skaudžios nelaimės labai gailisi. Nukentėjusiosios V. V. atsiprašė, į socialiniuose tinkluose nurodytą sąskaitą pervedė 500 eurų paramą.

Kaip praneša Kauno apylinkės teismas, pėsčiųjų perėjoje mažametę partrenkusiam ir sunkiai sužalojusiam vairuotojui skirta 2 500 Eur bauda. 53 m. alytiškis V. V. sunkius sužalojimus patyrusiai paauglei turės atlyginti 35 tūkst. eurų neturtinę žalą, o neįgalią dukrą slaugančiai motinai išmokėti 2 tūkst. eurų.

„Sukeltos pasekmės – vienas svarbiausių kriterijų, nustatant neturtinės žalos dydį. Šiuo konkrečiu atveju įvykio metu patirti sužalojimai leidžia pagrįstai teigti, kad mažametė patyrė tiek fizinius skausmus, tiek dvasinius išgyvenimus. Ypatingai pablogėjo jos gyvenimo kokybė“, – sakė neviešuose teismo posėdžiuose bylą išnagrinėjęs Kauno apylinkės teismo teisėjas Algirdas Giedraitis.

Po šio įvykio darbą dėl sveikatos problemų praradusiam ir šiuo metu niekur nedirbančiam V. V. teismas leidžia baudą sumokėti per vienerius metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos. Jeigu bauda nebus sumokėta per teismo nustatytą terminą, ji bus išieškota priverstinai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.