Prienuose kandidatui į merus pripiešti ūsai ir svastika, kandidato pavardę policija įslaptino

Prienuose vandalai apipaišė kandidato į merus reklaminį plakatą. Tačiau sužinoti, kas tas kandidatas į merus, policijos manymu, nevalia, tai - didelė paslaptis. Nors pats plakate pavaizduotas kandidatas apie įvykį kalbėti nevengė.

 Vandalai apipaišė kandidato į Prienų merus, dabartinio mero Alvydo Vaicekausko rinkimų plakatą.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Vandalai apipaišė kandidato į Prienų merus, dabartinio mero Alvydo Vaicekausko rinkimų plakatą.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Vandalai apipaišė kandidato į Prienų merus, dabartinio mero Alvydo Vaicekausko rinkimų plakatą.<br> Prienai.lt nuotr.
 Vandalai apipaišė kandidato į Prienų merus, dabartinio mero Alvydo Vaicekausko rinkimų plakatą.<br> Prienai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 30, 2019, 10:32 AM, atnaujinta Jan 30, 2019, 12:09 PM

Kaip pranešė Alytaus apskrities VPK, sausio 28 d. apie 17 val. 15 min. Prienuose, J.Basanavičiaus g. ir J.Brundzos g. sankirtoje, moteris (gimusi 1965 m.) ant reklaminio stendo pakabintame rinkiminiame plakate pamatė ant nuotraukos nupieštą svastiką ir ūsus.

Kaip Alytaus apskrities VPK sužinojo lrytas.lt, vandalai ištepliojo vieno iš kandidatų į merus rinkimų plakatą. Tačiau, kas tas kandidatas, Alytaus apskrities VPK komunikacijos grupės atstovai kažkodėl kategoriškai atsisakė įvardinti. 

Dėl išpaišyto plakato į policiją kreipėsi kandidato rinkimų štabo vadovė.

Kandidato į merus pavardę atsisakė atskleisti ir Prienų r. policijos viršininkas Dainius Janavičius. 

„Mes nieko nekomentuojam, mes tiriam ir tik tiriam. Jis yra viešas, visur išspausdintas, bet mes su politika nieko bendro neturim, mes neutralūs. Todėl nesakysiu“, - sakė policijos viršininkas.

Jis sakė, kad įtariamieji kol kas nenustatyti, jie ieškomi. Pasak D.Janavičiaus, tai pirmas toks atvejis Prienuose prieš artėjančius rinkimus, kai buvo išniekintas rinkiminis plakatas.

Vis dėlto Lrytas.lt pavyko išsiaiškinti, kad kandidatas plakate - dabartinis Prienų rajono meras socialdemokratas Alvydas Vaicekauskas. 

"Mano plakatas ten. Negaliu nieko įtarinėt, kas tą padarė. Buvo feisbuko paskyroje kažkada pakomentuota, buvau pavadintas fiureriu - sakau, gal tas pats žmogus. Bet negaliu to teigti, vyksta tyrimas ir tegul vyksta", - sakė A.Vaicekauskas.

Jis teigė nežinantis, kodėl policija vengia atskleisti žiniasklaidai jo pavardę.

"Gal dėl tos duomenų apsaugos viskas sugriežtinta, nežinau... Ne, nemanau, kad jie manęs bijo", - juokėsi meras.

Alvydas Vaicekauskas 2003–2007 m. buvo Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius. 2007–2011 m. ir nuo 2015 m. yra Prienų rajono savivaldybės meras, Lietuvos savivaldybių asociacijos tarybos narys.

Jis taip pat yra Lietuvos socialdemokratų partijos Prienų skyriaus pirmininkas, LSDP tarybos narys. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.