Už pareigūno įžeidimą „Facebook“ grupėje komentatoriui skirta piniginė bauda

Į Tauragės apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą buvo kreiptasi dėl įžeidžiančio komentaro, kuris skirtas policijos pareigūnams – informuota, kad socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Policija Šilalės rajone“ apie juos, kaip apie policijos pareigūnus yra parašyti įžeidžiantys žodžiai.

Asmeniui teks atsakyti už pareigūno įžeidimą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Asmeniui teks atsakyti už pareigūno įžeidimą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2019, 4:45 PM

Kaip informavo Tauragės apskrities VPK, atlikus tyrimą, asmeniui, dėl administracinio nusižengimo, numatyto Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (toliau – LR ANK) 508 straipsnyje (Statutinio valstybės tarnautojo, karo policijos ar žvalgybos pareigūno garbės ir orumo pažeminimas) padarymo, buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

2019 m. vasario 18 d. Tauragės apylinkės teismas priėmė nutarimą, kuriuo nutarta asmenį pripažinti kaltu, padarius administracinį nusižengimą, numatytą LR ANK 508 straipsnyje, ir paskirti administracinę nuobaudą – 90 eurų baudą.

Asmuo nutarimą per 20 kalendorinių dienų nuo jo kopijos (nuorašo) išsiuntimo ar išdavimo dienos gali apskųsti Klaipėdos apygardos teismui per Tauragės apylinkės teismo Šilalės rūmus.

Pareigūnai primena, kad socialinė erdvė nėra skirta įžeidinėti policijos pareigūnus ar kitus asmenis. Atminkite, kad socialiniai tinklapiai taip pat yra ir vieša erdvė, kurią mato visi žmonės ir už padarytus nusižengimus kitų asmenų atžvilgiu reikia atsakyti kaip numato mūsų Lietuvos Respublikos įstatymai. Prieš skelbdami informaciją, kuri gali turėti įtakos kitiems, pagalvokite apie galimas pasekmes sau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.