Policijos šunys padėjo išaiškinti 4 narkotikus laikiusius asmenis

Per pastarasias kelias dienas Kaune išaiškinti 4 narkotines medžiagas laikę asmenys. Patikrų metu pasižymėjo ir tarnybiniai šunys.

 Ketvirtadienį sustabdytame automobilyje rasti narkotikai.<br> Kauno apskr. VPK nuotrauka.
 Ketvirtadienį sustabdytame automobilyje rasti narkotikai.<br> Kauno apskr. VPK nuotrauka.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-21 15:11, atnaujinta 2019-02-21 16:17

Kaip praneša Kauno apskrities VPK, šiuo metu Kaune dirba ir 12 tarnybinių šunų. Jų pagalba, aiškinantis narkotikų laikymo atvejus, itin svarbi.

Kauno apskrities VPK teigimu, ankstyvą ketvirtadienio rytą Kauno rajone, Alšėnų seniūnijoje, buvo sustabdytas automobilis „VW Bora“. Jį vairavo 1989 m. gimęs vyras. Kilus įtarimams, pareigūnai į pagalbą pasitelkė keturkojį kolegą, kuris automobilio patikros metu aptiko paslėptas galimai augalinės kilmės narkotines medžiagas. Vyrui už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis – be tikslo jas platinti - gresia viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba bauda, arba areštas.

Diena anksčiau, trečiadienį, sustabdę patikrinimui automobilį „Opel“, pareigūnai rado jame šešis paketus galimai narkotinių medžiagų. Su savimi sustabdytieji vyrai turėjo ir į šaunamąjį ginklą panašų daiktą. Vyrai buvo sulaikyti.

Trečiadienio naktis taip pat buvo nerami. Kaip praneša Kauno apskrities VPK, patikrinimui buvo sustabdytas automobilis „Opel Vectra“. Juo važiavo du vyrai (gimę 1987 m. ir 1985 m.). Asmenų pasiteiravus, ar šie turi su savimi draudžiamų daiktų, atsakė, jog ne, tokį pat atsakymą pateikė ir paklausus, ar automobilyje yra neleistinų daiktų.

Tačiau pareigūnams apžiūrint automobilio saloną rastas vienas permatomas polietileninis maišelis su baltos spalvos milteliais ir baltos spalvos dėklas, kuriame buvo dar penki permatomi polietileniniai maišeliai. Jų viduje taip pat buvo baltos spalvos milteliai, galimai narkotinės medžiagos. Automobilyje taip pat rastas daiktas, panašus į šaunamąjį ginklą.

Abu vyrai buvo pristatyti į gydymo įstaigą, tyrimams dėl narkotinių medžiagų vartojimo atlikti, o po to pristatyti į areštinę. Atlikus kratas vieno iš įtariamųjų namuose dalyvavo ir tarnybinis šuo. Namuose buvusi mergina (gim. 1992 m.) turėjo  dar vieną maišelį su galimai narkotine medžiaga.

Už šią nusikalstamą veiką gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.