Šiauliečio bandymas išmainyti telefonus „Facebook“ baigėsi apiplėšimu ir ašarinėmis dujomis

Sumanymą du savo mobiliuosius telefonus išsikeisti į kito modelio telefonus „Facebook“-e paskelbęs 16-metis Šiaulių gyventojas prisiviliojo piktų kėslų turėjusius vaikinus ir kartu su savo patėviu tapo plėšimo aukomis.

Nepilnametis mainų ieškojo socialiniame tinkle.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Nepilnametis mainų ieškojo socialiniame tinkle.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-21 13:30

Kaip informavo Šiaulių apskrities VPK, vasario 11-osios vakare 31-metų šiaulietis, sužinojęs, kad posūnis rengiasi į susitikimą su „Facebook“-e surastais vaikinais dėl pasikeitimo telefonais, nutarė jaunuolį į susitikimą palydėti ir taip jį apsaugoti nuo pavojų.

Apie 19 val. jie, nešini „Huawei P9 Lite“ ir „Samsung Note Neo3“, atėjo į sutartą daugiabučio namo kiemą Šiauliuose, Birutės g. Telefonų apžiūrėti atvyko du jaunuoliai. Vienas jų ėmė tyrinėti vieną mobiliojo ryšio priemonę, kitas – kitą. Telefonus atnešę šiauliečiai ramiai stebėjo šį procesą, kai staiga vienas atėjusiųjų jiems į akis papurškė ašarinių dujų ir su abiem telefonais nubėgo link prekybos centro.

Ašarodami nukentėjusieji kreipėsi pagalbos į policiją. Patėviui prireikė ir medikų pagalbos. Po jų apžiūros akies voko ir periokulinės srities nudegimą vyras buvo išleistas gydytis ambulatoriškai.

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo. Praėjus intensyvių tyrimo veiksmų savaitei, įtariamieji buvo nustatyti ir sulaikyti, jiems pareikšti įtarimai ir taikyti kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės atėmimu.

20-metis sulaikytasis su teisėsauga reikalų turi jau nuo nepilnametystės. Būdamas 15-kos metų jis su keletu jaunuoliu prie vieno Klaipėdos prekybos centro, grasindami daiktu, panašiu į pistoletą, apiplėšė nepilnametį, atimdami iš jo mobilaus ryšio telefoną „Nokia“. 21 metų sulaikytojo bendrininkas pareigūnams irgi žinomas.

Jis į policijos akiratį pateko dėl smurtavimo prieš savo sugyventinę ir dėl neteisėto elektroninių duomenų perėmimo ir panaudojimo, mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo bei sukčiavimo.

Plėšimo tyrimo metu nustatyta, kad sulaikytieji planavo šį nusikaltimą iš anksto ir į susitikimą atvyko automobiliu, kurio vairuotojas jų laukė atokiau ir kuriuo jie iš įvykio vietos pasišalino.

Atlikę pas įtariamuosius kratas, 20-mečio gyvenamojoje vietoje pareigūnai rado 4 paketėlius su augalinės kilmės, įtariama, narkotinėmis medžiagomis bei smulkintuvą joms smulkinti. Taigi, jam pareikštas įtarimas ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.