Avariją girtas sukėlęs buvęs prokuroras Dainius Baraniūnas stos prieš teismą

Generalinėje prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir Vilniaus apygardos teismui perduota nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio pareikšti buvusiam Generalinės prokuratūros prokurorui Dainiui Baraniūnui.

 Avariją girtas sukėlęs buvęs prokuroras Dainius Baraniūnas stos prieš teismą.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Avariją girtas sukėlęs buvęs prokuroras Dainius Baraniūnas stos prieš teismą.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2019, 11:07 AM, atnaujinta Feb 22, 2019, 11:13 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusių metų gruodžio 5 d. rytą Vilniuje, Rinktinės g. ir Žvejų g. sankryžoje, automobilis „Mitsubishi Outlander“, kurį vairavo Dainius Baraniūnas, atsitrenkė į pakelės šviesoforą.

Atvykus į įvykio vietą policijos pareigūnams ir patikrinus vairuotojo blaivumą alkotesteriu nustatyta, kad jis yra neblaivus (2,79 prom. alkoholio).

Dėl šio įvykio iš karto pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas. Kaltinamasis kaltę pripažįsta ir gailisi.

Už šią nusikalstamą veiką – vairavimą kelių transporto priemonę apsvaigus nuo alkoholio, kai jo koncentracija kraujyje viršija 1,5 promilės – numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Taip pat dėl šio įvykio generalinio prokuroro Evaldo Pašilio nurodymu nedelsiant buvo pradėtos tokiais atvejais numatytos vidinės procedūros, kurių metu buvo priimti sprendimai dėl prokuroro nušalinimo nuo pareigų bei tarnybinio patikrinimo pradėjimo. Baigus tarnybinį patikrinimą generalinis prokuroras 2018 m. gruodžio 27 d. pasirašė įsakymą, kuriuo D.Baraniūną atleido iš pareigų.

Toks sprendimas buvo priimtas susipažinus su baigto tarnybinio patikrinimo išvada ir teikimu dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.