Po audringos nakties mieste nežinia kaip namus pasiekęs šiaulietis sugalvojo apiplėšimo istoriją

Kai galva barška nuo pagirių, o miegas dėl naktinių klajonių po barus lipdo blakstienas, kartais į galvą šauna išganinga mintis – nedarbingumo lapelis. Norint jį gauti, reikalinga istorija. Štai ji gali įklampinti taip, kad dėl savo fantazijų žmogus gali atsidurti teisiamųjų suole.

Nukentėjusysis pripažino, kad pakeliui alkoholis galėjo jį ne kartą pargriauti ant žemės, dėl ko ryte jautėsi sumuštas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Nukentėjusysis pripažino, kad pakeliui alkoholis galėjo jį ne kartą pargriauti ant žemės, dėl ko ryte jautėsi sumuštas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2019, 1:40 PM

Kaip informavo Šiaulių apskrities VPK, vasario 11-ąją Šiaulių apskrities policijos Operatyvaus valdymo skyrių pasiekė pranešimas, kad į Šiauliuose esantį Dainų pirminės sveikatos priežiūros centrą kreipėsi 25 metų šiaulietis dėl naktį Lyros g., prie prekybos centro, nuo užpuolikų patirtų traumų.

Jam buvo diagnozuotas galvos sumušimas, galvos smegenų sukrėtimas, riešo raiščių patempimas. Vaikinas išleistas gydytis ambulatoriškai, o medikai apie nukentėjusį vaikiną informavo pareigūnus, nes jie privalo apie visus smurto atvejus informuoti teisėtvarkos institucijas.

Kai policijos tyrėjai susisiekė su nukentėjusiuoju, jie išgirdo, jog apie 4 val. nakties Lyros g. prie jo iš nugaros pribėgo du asmenys. Nuo smūgio į pakaušį šiaulietis nugriuvo ant žemės. Gulėdamas jis juto, kaip vienas užpuolikų iš jo rankos ištraukė 540 eurų vertės mobiliojo ryšio telefoną, kitas – iš kišenės buvusios piniginės – 140 eurų.

Pareigūnai dėl plėšimo nedelsdami pradėjo ikiteisminį tyrimą ir pradėjo intensyvius paieškos veiksmus. Ištyrinėję įvykio vietą, ieškodami įtartinų naktį slampinėjusių asmenų, jie peržiūrėjo įvykio mikrorajone esančių vaizdo kamerų medžiagą, siekdami nustatyti, ar pavogtasis telefonas nebuvo užstatytas, jie susisiekė su mieste veikiančiais lombardais, atliko visus kitus tyrimui būtinus veiksmus.

Tačiau kai tyrėja po poros dienų atliko pakartotinę nukentėjusiojo apklausą, jo parodymai pradėjo kelti įtarimą – buvo nenuoseklūs, kai kurie momentai prieštaravo vieni kitiems. Susipainiojęs vaikinas prisipažino, kad jokio užpuolimo nebuvo. Tiesiog jis su draugais tą naktį linksminosi, gerdami alkoholį tiek baruose, tiek Dainų mikrorajono kiemuose, nes buvo tiek girti, kad į barą jų nebeįleido.

Vaikinas net neprisimena, kaip linksmybės baigėsi ir kaip jis parsirado į namus. Kitą dieną jis atsibudo skaudančia galva ir ranka. Draugas telefonu jam papasakojo, kad jie išsiskyrė tuo momentu, kai 25 šiaulietis pasuko už namo kampo nusilengvinti ir pas jį nebegrįžo, o nupėdino namo.

Nukentėjusysis pripažino, kad pakeliui alkoholis galėjo jį ne kartą pargriauti ant žemės, dėl ko ryte jautėsi sumuštas. Kur galėjo prarasti telefoną ir pinigus – to prisiminti jis buvo nepajėgus dėl per didelio suvartoto alkoholio kiekio.

Taigi, šiaulietis iš nukentėjusiojo virto įtariamuoju. Jam pareikštas įtarimas dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą. Baudžiamasis kodeksas už tai numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.