Įtarimų atsikratęs „Vorų“ lyderis L. Baltrūnas gavo socialinį darbą su paaugliais

„Pagaliau aš – ne įtariamasis“, – pranešė baikeris Laurynas Baltrūnas, paskambinęs į Beižionių vaikų globos namus. „Vorų“ lyderis nuo kovo 1-osios vėl mokys paauglius važinėtis motociklu, karybos pagrindų.

„Aš priklausau tai kategorijai motociklininkų, kurie nebendrauja su policija ir jai nedirba“, – yra sakęs L.Baltrūnas.<br>D.Umbraso nuotr.
„Aš priklausau tai kategorijai motociklininkų, kurie nebendrauja su policija ir jai nedirba“, – yra sakęs L.Baltrūnas.<br>D.Umbraso nuotr.
Ilgametis baikerių klubo „Vorų“ narys A.Kilkus pradingo 2017 metų spalio 15-ąją, kai savo motociklu „Harley-Davidson“ išvažiavo Aukštadvario link.
Ilgametis baikerių klubo „Vorų“ narys A.Kilkus pradingo 2017 metų spalio 15-ąją, kai savo motociklu „Harley-Davidson“ išvažiavo Aukštadvario link.
 L.Baltrūnui ir jo žmonai Daivai įtarimai panaikinti.
 L.Baltrūnui ir jo žmonai Daivai įtarimai panaikinti.
 L.Batrūnas nebeturi jokių apribojimų.
 L.Batrūnas nebeturi jokių apribojimų.
 A.Kilkaus motociklas buvo rastas Varėnos rajone.
 A.Kilkaus motociklas buvo rastas Varėnos rajone.
 L.Baltrūnas.
 L.Baltrūnas.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Feb 23, 2019, 5:41 PM, atnaujinta Feb 23, 2019, 7:12 PM

„Slėgė tas dalykas. Tiek metų bendravome, kūrėme planus. Mūsų sumanyta programa teigiamai veikė paauglius. Viskas buvo ilgam sustoję“, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo Beižionių vaikų globos namų vadovas Vilmantas Palčiauskas.

Jį pradžiugino žinia, kurią telefonu pranešė „Vorai MC“ prezidentas 40 metų L.Baltrūnas. Obliumi draugų vadinamam baikeriui panaikinti įtarimai 41 metų vilniečio Aivaro Kilkaus nužudymo byloje.

Įtarimai panaikinti ir L.Baltrūno žmonai pedagogei Daivai, „Vorų“ klubo nariui Kazimierui Jakui, pravarde Ciklopas. Ikiteisminis tyrimas jų atžvilgiu nutrauktas.

L.Baltrūnui nebeliko kliūčių vėl bendrauti su Beižionių globos namų direktoriumi V.Palčiausku. Baikeris ten jau priimtas dirbti bandomajam laikotarpiui, o nuo kovo 1-osios bus įdarbintas ilgam.

„Turime dešimt motociklų. Kol jo nebuvo, paauglius mokė kitas baikeris iš Elektrėnų. Paaugliai išmoksta ir Kelių eismo taisyklių, remontuoti motociklus. Jie mokosi ir karybos, žvalgybos, eina į žygius. Viso to vėl galės mokyti L.Baltrūnas“, – džiaugėsi V.Palčiauskas.

Galės laisvai judėti

„Jam panaikintos visos procesinės prievartos priemonės“, – teigė L.Baltrūno advokatas Rolandas Tilindis.

Apykojės „Vorų“ vedlys nebesegi jau nuo praėjusio rudens. Tačiau iki šiol buvo areštuotas jo turtas – sodyba prie Aukštadvario, Škilietų kaime. Dabar turto areštas panaikintas.

Anksčiau, dar pernai, įtarimai buvo panaikinti dar vienam „Vorų“ nariui – Dariui Matusevičiui, pravarde Meška.

Baikeris D.Matusevičius pareigūnams yra kalbėjęs, kad „Vorų“ prezidentas esą buvo nurodęs sunaikinti motociklą „Harley Davidson“. Tik jis nežinojęs, kad ši transporto priemonė priklausė A.Kilkui.

Tačiau motociklas, kuriuo važinėdavo A.Kilkus, buvo ne sunaikintas, o paslėptas miškuose netoli Varėnos.

„Harley-Davidsion“ buvo rastas be valstybinių numerių, šalia gulėjo šalmas.

A.Kilkaus telefonas buvo rastas Vilniuje, Titnago gatvėje.

Per visas apklausas tylėjo

2017 metų spalio 15-ąją dingus A.Kilkui, „Vorų“ vedlys L.Baltrūnas netrukus buvo suimtas.

Jam teko 4 mėnesius praleisti už grotų – Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Su tyrėjais Oblius atsisakė bendrauti.

Tada „Vorų“ vedlys bendrauti sutiko tik su „Lietuvos ryto“ žurnaliste – davė išskirtinį interviu, kuriame paaiškino, kodėl per visas apklausas tylėjo.

„Net ir teisme siūliausi vietoj suėmimo neatlygintinai dirbti vaikų globos namuose, vykdyti neformalų vaikų švietimą, o ne veltui valgyti valdišką maistą ir būti išlaikytiniu.

Tačiau buvo nuspręsta, jog šių pareigų vykdyti nereikia. Jeigu nereikia vykdyti pareigų, tai bent jau pasinaudosiu savo teise tylėti“, – vieną iš priežasčių nurodė L.Baltrūnas, kuris iki tol dirbo su globos namų auklėtiniais.

Lukiškėse L.Baltrūnui teko vienoje kameroje sėdėti su įvairaus plauko suimtaisiais – kontrabandininku, žmogžudžiu, kišenvagiu, mašinvagiu, priekabų vagimi, padegėju, sukčiumi, narkotikų kurjeriu, grasintoju.

Baikeris pasakojo apie patirtį už grotų: „Dabar jau žinau: kas kalėjo Lukiškėse, tas cirke nesijuokia. Bet man jie gali daryti ką nori. Esu gyvenime patyręs tokių situacijų, kad po jų šie tardymai ir kalinimas – tai tik pasivaikščiojimas po parką su pakalnučių puokštele atlape.“

Išnaudotos visos galimybės

Bylą dėl A.Kilkaus nužudymo kuruoja Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyrius, kuriame ir priimtas nutarimas panaikinti įtarimus.

Nukentėjusieji šį nutarimą gali skųsti. Šioje byloje nukentėjusiaisiais pripažinti dingusio A.Kilkaus artimieji.

„Įvertinus ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis ir nustatytas aplinkybes darytina išvada, kad šiuo metu yra atlikti visi galimi procesiniai veiksmai ir išnaudotos visos galimybės nustatyti nusikalstamą veiką padariusį asmenį ar asmenis, tačiau to padaryti nepavyko.

Ikiteisminis tyrimas sustabdomas tęsiant įtariamo asmens ar asmenų paieškas“, – paaiškino Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Nežinia baisesnė už netektį

2017 metų spalio 15-ąją, sekmadienį, A.Kilkus išvyko susitikti su L.Baltrūnu, prieš tai jam paskambinęs.

Tą dieną L.Baltrūnas važinėjosi Aukštadvario kartodrome.

A.Kilkus paprašė vieno ilgamečio draugo, kad jo palauktų Trakuose, ir po susitikimo su L.Baltrūnu žadėjo paskambinti.

Tačiau draugas skambučio nesulaukė, o A.Kilkaus telefonas buvo išjungtas.

A.Kilkaus žmona Jurga, auginanti dvi dukteris, „Lietuvos rytui“ yra sakiusi, jog nežinia – tūkstantį kartų baisesnė už netektį.

Nors ikiteisminis tyrimas yra sustabdytas, A.Kilkaus paieška bus tęsiama, jei tik bus gauta bet kokių naujų įrodymų ar duomenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.