Pavojingas konfliktas Vilniuje: „Volvo“ vairavęs vyras grasino ginklu kitam vairuotojui

Per konfliktą tarp dviejų vairuotojų netoli Vilniaus geležinkelio stoties, vienas vyras išsitraukė ginklą ir pagrasino juo kitam vairuotojui. Po konflikto grasintojas pasišalino, tačiau pareigūnai jį greitai surado.

Pavojingas konfliktas Vilniuje: „Volvo“ vairavęs vyras grasino ginklu kitam vairuotojui.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pavojingas konfliktas Vilniuje: „Volvo“ vairavęs vyras grasino ginklu kitam vairuotojui.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2019, 9:49 AM, atnaujinta Mar 6, 2019, 10:04 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, kovo 5 d. apie 13 val. 20 min. Vilniuje, Seinų g., automobilio „Volvo XC90“ vairuotojas (gim. 1977 m.) grasino daiktu, panašiu į pistoletą, greta važiuojančio automobilio „Toyota Prius Plus“ vairuotojui (gim. 1991 m.).

Nors policija ir nepateikia daugiau įvykio detalių, lrytas.lt pavyko sužinoti, kad vairuotojams netoli geležinkelio stoties ties Seinų g. ir Geležinkelio g. sankirta nepasidalinus kelio ir „Volvo“ vairavusiam vyrui išsitraukus ginklą, „Toyota Prius“ vairuotojas spėjo įsidėmėti oponento valstybinį numerį.

Pagrasines ginklu „Volvo“ vairuotojas nuvažiavo, o „Toyota“ vairavęs vyras surinko Bendrojo pagalbos centro telefonu numerį 112 ir apie incidentą informavo policiją.

Kadangi pareigūnai turėjo grasintojo automobilio valstybinį numerį, jį surasti nebuvo sunku. Vyras surastas namuose Subačiaus gatvėje.

Paaiškėjo, kad kitam vairuotojui vyriškis grasino šratiniu ginklu. Jis irgi surastas.

Grasintojas ir jo ginklas buvo pristatyti į Vilniaus m. 2 policijos komisariatą, kurio pareigūnai ir atlieka ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą.

Įtariamasis buvo apklaustas ir paleistas.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas grasino nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą, jeigu buvo pakankamas pagrindas manyti, kad grasinimas gali būti įvykdytas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Įvykis tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.