Temidė nuožmiam smurtautojui kaukštelėjo savo plaktuku

Metai už grotų pataisos namuose – taip teismas įvertino Klaipėdos gyventojo 52 metų Aleksandro Jefimovo pykčio proveržį. Anksčiau neteistas ūmaus būdo vyriškis bendrabutyje nei iš šio, nei iš to plaktuku trenkė kaimynui į viršugalvį. Nuožmus smurtautojas teism0 salėje išgirdo kitokio Temidės plaktuko dūžį.

 A.Jefimovui už pavojingą smūgį plaktuku skirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė.<br>G.Pilaičio nuotr. 
 A.Jefimovui už pavojingą smūgį plaktuku skirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė.<br>G.Pilaičio nuotr. 
 A.Jefimovui už pavojingą smūgį plaktuku skirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
 A.Jefimovui už pavojingą smūgį plaktuku skirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 27, 2019, 5:10 PM

Kaimynui vožta iš širdies

A.Jefimovas buvo uždarytas į policijos areštinę šiemet sausio 1-ąją po to, kai Minijos gatvės daugiabutyje sunkiai sužalojo savo artimiausią kaimyną 50-metį Raimondą Malakauską.

Pirmąją naujųjų metų dieną atvykęs bendrabutį policijos patrulių ekipažas iškart negalėjo patekti į A.Jefimovo būstą – vyras viduje užsibarikadavo ir atsisakė juos įleisti.

Pareigūnai mušeikai uždėjo antrankius pakvietę ugniagesius – jie išlaužė įtariamojo buto duris.

Trečiojo aukšto bendrojo naudojimo koridoriaus patalpose mėtėsi šaltkalvio plaktuko galvutė – ji nuslydo nuo koto, kai A.Jefimovas įrankiu smogė į viršugalvį kaimynui.

Sulaikytam A.Jefimovui nustatytas 2,5 promilės girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktybinio chuliganizmo ir sunkaus sveikatos sutrikdymo.

Kaltę vertė gyventojams

R.Malakauskas, kuriam buvo pažeistas kaukolės skliautas, savaitę gydytas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Medikų pavadintas tikru laimės kūdikiu vyras džiaugėsi likęs gyvas,

„Kaimynas plaktuku drožė į galvą taip, kad nulėkė geležinė galvutė. Būtų pataikęs į momenėlį – kažin ar išgyvenčiau“, – incidentą prisiminė prekybos centro „Maxima“ salėje dirbantis R.Malakauskas.

Anksčiau neteistas A.Jefimovas pripažino savo kaltę, gailėjosi, atsiprašė nukentėjusiojo, tad teismo procesas vyko sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka.

Kaltinamasis aiškino, jog šalia gyvenantys kaimynai patys jį išprovokavo, esą koridoriuje dažnai renkasi kompanijos – triukšmauja, girtuokliauja. Grįžęs iš darbo į bendrabutį jis negali ramiai ilsėtis.

Tardamas paskutinįjį žodį A.Jefimovas burbtelėjo neturįs ką pasakyti. Teisiamasis švelnesnės bausmes nepaprašė.

Išgėręs tampa pavojingas

Kaimynai teigė, jog A.Jefimovas, kai būna blaivus, yra normalus žmogus. Bet vos tik išgeria, pasiunta – nesisveikina, pyktis ir agresija liejasi per kraštus, jam kliuva net mažamečai vaikai.

Prieš kelerius metus girtas išbėgęs iš savo buto A.Jefimovas ėmė vartyti koridoriuje sukrautus žmonių rakandus, šūkaliojo, gąsdino kaimynus iš tėvo paveldėtu signaliniu pistoletu.

Darbo biržoje registruotas klaipėdietis, linksmai palydėjęs senuosius metus tą dieną, tikriausiai dar nebuvo išsiblaivęs. Nusikaltimą įvykdė žaibiškai, negalvodamas, kuo viskas gali baigtis.

„Jis staiga išlindo iš buto, nė žodžio nepasakęs užsimojo plaktuku ir šmaukštelėjo man per galvą“, – netikėtą kaimyno smurto proveržį prisiminė R.Malakauskas.

Užpultas vyras tuo metu sėdėjo ant kėdės koridoriuje šalia balkono, kuriuo, pasak jo, naudojasi visi bendrabučio gyventojai, ir rūkė cigaretę.

Įpareigotas atlyginti žalą

R.Malakauskas įtaria, kad pagirių sindromo kankinamą A.Jefimovą galėjo įsiutinti triukšmas – tokius net praskrendančios musės zvimbimas veda iš proto. Viena bendrabučio gyventoja tuo metu koridoriuje dulkių siurbliu valė kilimą.

„Chuliganiškas išpuolis sukėlė rimtą grėsmę žmogaus sveikatai ir gyvybei. Lygtinė bausmė už sunkius nusikaltimus nenumatyta“, – pažymėjo Klaipėdos apygardos prokuroras Jurijus Petuchovas,

Smurtinius nusikaltimus narpliojantis prokuroras atkreipė dėmesį, kad viengungio A.Jefimovo agresiją galėjo paskatinti neadekvatus jo kaimynų elgesys – tą dieną bendrabučio koridoriuje iš tikrųjų linksminosi kažkokia kompanija.

Įvertinęs smurtautojo atgailą ir biografiją teismas jam skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę. Nuteistasis turės atlyginti nukentėjusiojo civilinį ieškinį - 1500 eurų žalą. 

Bendrabutyje plaktuku pasišvaistęs A.Jefimovas Ligonių kasoms paklos dar 309 eurų už sužaloto žmogaus gydymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.