Automobilį cigarečių slėptuve pavertusiam vyrui gresia tūkstantinė bauda

Lazdijų rajono gyventojo vairuotame automobilyje pasieniečiai aptiko slėptuvę, kurioje buvo 600 pakelių nelegalių rūkalų. Vyrui gresia tūkstantinė bauda ir transporto priemonės konfiskavimas.

Vyras automobilį buvo pavertęs cigarečių slėptuve.<br>VSAT nuotr.
Vyras automobilį buvo pavertęs cigarečių slėptuve.<br>VSAT nuotr.
Vyras automobilį buvo pavertęs cigarečių slėptuve.<br>VSAT nuotr.
Vyras automobilį buvo pavertęs cigarečių slėptuve.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 11, 2019, 1:07 PM

Kaip informavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), trečiadienį Varėnos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Druskininkų užkardos pasieniečiai ties Druskininkų savivaldybės Švendubrės kaimu patikrinti sustabdė automobilį „Volkswagen Passat“. Jį vairavęs 55-erių Lazdijų rajono gyventojas pateikė tvarkingus asmens ir transporto priemonės dokumentus.

VSAT pareigūnai nusprendė transporto priemonę patikrinti atidžiau ir neapsiriko. Perdarytame kuro bake aptikta slėptuvė, į kurią patenkama per mašinos salone specialiai išpjautą angą. Čia rasti 600 pakelių cigarečių „Minsk Super Slims“. Rūkalai ženklinti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėta administracinė teisena.

Cigaretes nuosavame automobilyje slėpusiam vyrui gresia bauda nuo 2 tūkst. iki 5 tūkst. 750 eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti ir 1996 m. laidos „Volkswagen Passat“, kuriuo buvo gabenamas neteisėtas krovinys.

Vairuotojas po apklausos paleistas. Jam įteiktas šaukimas atvykti į jo bylą nagrinėsiantį teismą. Transporto priemonė ir cigaretės saugomi Druskininkų pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.