Į Vilnių atskridę užsieniečiai naudojosi graikiškomis ir norvegiškomis klastotėmis

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė tris reisu iš Graikijos atvykusius keleivius. Jie kontrolės metu pateikė suklastotus graikiškus ir norvegiškus dokumentus. Klastotėmis pasinaudoti bandė, įtariama, Irano ir Irako piliečiais prisistatę užsieniečiai.

 Į Vilnių atskridę užsieniečiai naudojosi graikiškomis ir norvegiškomis klastotėmis.<br> VSAT nuotr.
 Į Vilnių atskridę užsieniečiai naudojosi graikiškomis ir norvegiškomis klastotėmis.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2019, 12:36 PM, atnaujinta Apr 29, 2019, 12:37 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, sekmadienį popiet sostinės oro uoste dirbę VSAT pareigūnai patikrino kelių reisu iš Atėnų atvykusių asmenų dokumentus. Tai yra ES vidaus reisas, kurio keleivių nuolatinė kontrolė neatliekama, tačiau vadovaudamiesi rizikos faktoriais pasieniečiai gali keleivius tikrinti pasirinktinai.

Vieno vyro pateikta Graikijos asmens tapatybės kortelė VSAT pareigūnams sukėlė įtarimų, tad dokumentą nuspręsta patikrinti specialia įranga. Netrukus paaiškėjo, kad tai – klastotė. Užsienietis, supratęs esąs demaskuotas, pasieniečiams prisistatė Irano piliečiu. Jo tapatybė nustatinėjama. Pirminiais duomenimis, užsieniečiui gali būti 60 metų.

Tuo pačiu reisu iš Atėnų atskridę 50-ies vyras ir kartu su juo vykęs nepilnametis 16-os sūnus pasieniečiams pateikė Irako piliečių pasus bei leidimus gyventi Norvegijoje. Pasieniečiai nustatė, kad norvegiški leidimai, kurie suteiktų teisę patekti į ES, yra klastotės.

Visus tris užsieniečius VSAT pareigūnai sulaikė ir laikinai apgyvendino Vilniaus oro uoste esančiose specialiose patalpose. Iš Atėnų juos atskraidinusi aviakompanija turės pasirūpinti, kad gegužės 1 d. trijulė iš Vilniaus būtų grąžinta atgal į Graikiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.