Prie sienos su Lenkija ir Palangos oro uoste sulaikyti du ieškoti lietuviai

Palangos oro uoste ir prie sienos su Lenkija VSAT pareigūnai sulaikė du teisėsaugos ieškotus lietuvius. Iš Londono atskridęs 30-metis klaipėdietis yra įtariamas padaręs nusikaltimą ir buvo ieškomas 8 metus. Iš Lietuvos bandęs išvykti ukmergiškis nuo šio mėnesio pradžios vengė suėmimo.

 Prie sienos su Lenkija ir Palangos oro uoste sulaikyti du ieškoti lietuviai.<br> VSAT nuotr.
 Prie sienos su Lenkija ir Palangos oro uoste sulaikyti du ieškoti lietuviai.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2019, 11:56 AM, atnaujinta Apr 30, 2019, 12:01 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Palangos pasienio užkardos pareigūnai Palangos oro uoste tikrino reisu iš Londono atskridusių keleivių dokumentus. Pasieniečiai nustatė, kad 30-metis Klaipėdos gyventojas dar nuo 2011 m. balandžio buvo ieškomas Klaipėdos policijos. Vyras įtariamas nusikaltimu padarymu.

Keleivį VSAT pareigūnai sulaikė ir vėliau perdavė į oro uostą atvykusiems policininkams.

Tą pačią dieną VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė mikroautobusą „Renault Trafic“. Juo iš Lietuvos vyko grupė asmenų ir buvo gabenamos siuntos.

Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino, kad vienas keleivių, 23 metų Ukmergės gyventojas, nuo balandžio pradžios yra ieškomas Vilniaus policijos. Ukmergiškiui buvo paskirta kardomoji priemonė suėmimas, tačiau vyras nuo jos pasislėpė. VSAT pareigūnai keleivį sulaikė ir perdavė policininkams.

Iš viso pasieniečiai šiemet sulaikė 523 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ir pažeidimų ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsauga.

Dažniausiai tokie ieškomieji įkliuvo oro uostuose – 413 asmenys. Pagal pilietybes daugiausiai sulaikytųjų yra Lietuvos piliečiai – 456. Taip pat įkliuvo 39 Ukrainos, 11 Baltarusijos, 5 Rusijos bei dar 9 valstybių piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.