Aiškėja sukrečiančios žmogžudystės detalės: įtariamasis 17-metis ir auka buvo geriausi draugai

Jurbarką sukrėtė kraupi 18-mečio žmogžudystė, kuria įtariamas šiame mieste gyvenantis 17 metų jaunuolis. Negyvas vaikinas rastas ketvirtadienio pavakare Žemaitės gatvėje esančiame apleistame pastate, buvusiame darželyje.

 Šiame apleistame Jurbarko darželyje buvo rastas nužudytas 18-metis. Įtariamasis 17-metis suimtas.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Šiame apleistame Jurbarko darželyje buvo rastas nužudytas 18-metis. Įtariamasis 17-metis suimtas.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Šiame apleistame Jurbarko darželyje buvo rastas nužudytas 18-metis. Įtariamasis 17-metis suimtas.<br> L.Pilecko nuotr.
 Šiame apleistame Jurbarko darželyje buvo rastas nužudytas 18-metis. Įtariamasis 17-metis suimtas.<br> L.Pilecko nuotr.
 Šiame apleistame Jurbarko darželyje buvo rastas nužudytas 18-metis. Įtariamasis 17-metis suimtas.<br> L.Pilecko nuotr.
 Šiame apleistame Jurbarko darželyje buvo rastas nužudytas 18-metis. Įtariamasis 17-metis suimtas.<br> L.Pilecko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 24, 2019, 10:33 AM, atnaujinta May 25, 2019, 9:50 PM

Jaunuoliai, atrodė, buvo neperskiriami draugai: kartu lankė Smalininkų technologijų ir verslo mokyklą, dažnai svečiuodavosi vienas kito namuose. Vaikinai gyveno tvarkingose nepilnose daugiavaikėse šeimose. Jųdviejų vienišos motinos tarpusavyje puikiai sutarė – įtariamojo mama dirba medike Jurbarko ligoninėje, aukos motina yra pardavėja.

„Ketvirtadienį po darbo pro buvusį darželį važiavau į namus ir pamačiau policiją. Supratau, kad įvyko kažkas negero“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo Jurbarko seniūnas Romualdas Kuras.

„Per ilgametę mano darbo praktiką šis nusikaltimas, ko gero, yra pats žiauriausias, įvykdytas Jurbarko krašte“, – sakė Jurbarko policijos komisariato viršininkas Aivaras Dumčius.

Abu vaikinai anksčiau neteisti. Tiesa, įtariamasis žudikas prieš mėnesį buvo įsivėlęs į muštynes su bendraamžiais. Jam iškelta byla dėl viešosios tvarkos pažeidimo, jos tyrimas dar nebaigtas.

Žudikas aukai smogė peiliu į kaklą ir paliko kūną apleistame darželyje Žemaitės gatvėje. Įtariama, kad mirtinas išpuolis buvo įvykdytas gegužės 9 dieną.

Ketino sprukti iš Lietuvos

Nesulaukusi sūnaus, motina kreipėsi į teisėsaugą. Gegužės 10 dieną pareigūnai paskelbė vaikino paiešką.

Buvo intensyviai renkamos žinios apie dingusį moksleivį ir jo aplinką, ieškoma įtariamųjų, apklausta daugybė žmonių.

Visos nusikaltimo gijos atvedė iki 17-mečio. Jis buvo sulaikytas praėjusį šeštadienį. Pareigūnus buvo pasiekusios žinios, kad jaunuolis ketina bėgti į užsienį.

Atliekant kratas buvo aptikta svarbių įkalčių, tiesiogiai susijusių su nužudymu.

Manoma, kad žmogžudystė įvykdyta jau du dešimtmečius neveikiančiame darželyje, kuriame mėgdavo rinkis Jurbarko jaunimas. Jei žudikas būtų atvilkęs kūną iš toliau, būtų likę vilkimo žymių, kažkas jį tikriausiai būtų pastebėjęs.

Teigia esąs nekaltas

Teismui leidus suimti įtariamąjį mėnesiui, kūno dar kelias dienas nesisekė rasti.

Pareigūnai išnaršė nemažai atokių vietų Jurbarke ir Jurbarko apylinkėse, buvo pasitelkti policijos kinologai su tarnybiniais šunimis.

Ketvirtadienį gavus papildomos informacijos, kur gali būti kūnas, auką pavyko rasti.

Neabejojama, kad aptikus palaikus pasiseks surinkti daugiau kaltės įrodymų.

Kraupiu nusikaltimu įtariamas jaunuolis savo kaltę neigia, tačiau kriminalistai jo žodžiais netiki.

Policijos pareigūnų tvirtinimu, jo pateiktos versijos yra melagingos, nurodyti faktai vėliau nepasitvirtino.

Vietos gyventojai patvirtino, kad įtariamasis su auka bendravo prieš pat jai dingstant.

Žmogžudystė – spontaniška

Nužudytas vaikinas anksčiau reikalų su policija neturėjo, o įtariamasis įkliuvo vienintelį kartą – dėl gatvėje įsiplieskusių muštynių.

Nusikaltėlis ir auka turėjo nedaug bičiulių. Portalo žiniomis, jie buvo geriausi draugai. Pirminiais duomenimis, jaunuoliai narkotikų nevartojo, į svaigalų liūną nebuvo įklimpę.

Smalininkų mokykloje autošaltkalvio amatą krimtęs įtariamasis turėjo problemų dėl pamokų lankymo, tačiau eibių nekrėsdavo.

Tyrėjų duomenimis, prieš žmogžudystę tarp draugų kildavo barnių, bet jie būdavę menkaverčiai.

Kol kas neaišku, kokia galėjo būti tikroji mirtimi pasibaigusio ginčo priežastis.

Įtariama, kad šiurpus išpuolis įvykdytas spontaniškai: vaikinams staiga smarkiai susikivirčijus, pykčio pagautas įtariamasis stvėrė peilį, kurį tuo metu nešiojosi, ir smogė bendramoksliui į kaklą.

Po to žudikas paliko auką ir apsimetė nežinantis, kas atsitiko.

Dingusiojo motinai jis sakė neįvaizduojantis, kur galėtų būti jos sūnus.

Pastatas kelia didelių rūpesčių

Buvęs vaikų darželis „Šaltinėlis“, kuriame nusikaltėlis paliko auką, daug metų stovi apleistas. Nuo pastatymo laikų – 1972 metų – jis neremontuotas. Jame mėgsta rinktis jaunimas, triukšmaujama, vartojami svaigalai, narkotikai. 

Pasak seniūno R.Kuro, pastatas vaiduoklis priklauso Naujamiesčio progimnazijai.

Jurbarko savivaldybė beveik dešimt metų bandė pastatus parduoti, tačiau šis procesas nesisekė, nes pirkėjai negalėjo įsigyti ir žemės sklypo, būtų tekę jį nuomotis.

Prieš kurį laiką savivaldybei pavyko išspręsti šią problemą.

Šiemet bus skelbiamas aukcionas, kuriame bus siūloma už beveik 124 tūkst. eurų įsigyti ir avarinės būklės pastatus, ir beveik hektarą žemės.

Jurbarko Naujamiesčio gyventojai tikisi, jei atsiras pirkėjas, jaukioje miesto dalyje nebeliks blogį pritraukiančios vietos.

„Buvęs darželis nėra nuošalus, aplink jį – daugiabučiai namai, mokykla. Į apleistą pastatą nuolat landžioja vaikai, renkasi alkoholikai ir narkomanai. Jų nesulaiko nei užkaltos durys, nei langai. Nykstantis pastatas yra patogus blogiems dalykams“, – naujienų portalui lrytas.lt teigė vienas Jurbarko gyventojas.

Nors darželio teritorija aptverta, o ant vartų pakabintas užrašas „Stop“, ribų ir įspėjimų daug kas nepaiso, braunasi į vidų.

Aplinkinių namų gyventojai ne kartą šaukėsi Jurbarko policijos pagalbos, kad iš apleisto pastato pareigūnai išvaikytų triukšmaujantį jaunimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance