Po Lietuvą sukrėtusio smurto prieš 17-metę – širdį veriantis pagalbos šauksmas

Smurto protrūkis prieš 17-metę Tauragės rajone sukrėtė visą Lietuvą. Kaip rašė lrytas.lt, Jurbarko krašto moksleivių vakarėlio kaimo turizmo sodyboje metu mergina buvo siaubingai sumušta. Pasikėsinimu išžaginti įtariamas nepilnametis buvo sulaikytas, tačiau prokuratūra jį nusprendė išleisti į laisvę.

 lrytas.lt asociatyvi nuotr.
 lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2019, 10:05 PM, atnaujinta May 30, 2019, 3:43 PM

Paaiškėjo, kad rytų kovos menų treniruotes lankantis jubarkietis – vietos politikės sūnus.

Trečiadienį iš nepasiturinčios šeimos kilusios merginos artimieji kreipėsi pagalbos į visuomenę.

Socialiniame tinkle „Facebook“ išplito prašymas padėti šeimai finansiškai, nes ši neišgali nusisamdyti gero advokato, o lėšų prireiks ir gydymui.

„Gegužės 26 dienos rytą mūsų šeimą pasiekė sukrečianti žinia: per klasės vakarėlį buvo pasikėsinta išžaginti dešimtokę – mano vyro dukterėčią. Žiauriai sudaužyta mergina gydoma Kauno klinikų Reanimacijos skyriuje“, – rašė merginos giminaitė.

Lrytas.lt žiniomis, medikai ruošiasi operacijai, tačiau to negali padaryti iškart – laukia, kol atslūgs didžiuliai patinimai. Portalo žiniomis, jai sukrėstos smegenys, sulaužytas žandikaulis, smarkiai pažeista trachėja, išmušti 6 dantys, sulaužyta nosis. Be to, mergina nuo stiprių smūgių patyrė kaklo traumą.

„Juk daužė kovų menų prizininkas, – „Facebook“ rašė merginos giminaitė. – Ji turi begalinį norą gyventi. Ačiū Dievui ir gydytojams, kurių pagalba ji dar gyva. Ji labai jauna. Jai 17 metų, bet išgyvenusi labai daug. Sulaukusi trejų metukų ji neteko mamos, kuri žuvo avarijoje. Po to buvo persikėlimai gyventi iš vienų namų į kitus.“

Moteris teigė, kad merginą tėvui padėjo auginti jo mama bei sesuo.

„Ji buvo stipri, visada besišypsanti, maloni, skleidžianti aplinkui savo meilę, džiaugsmą, šilumą. Niekada nesiskundžianti, trykštanti jaunatviška energija. Mokėsi gerai. Buvo mylima mokytojų, draugų, klasės draugų ir, žinoma, tėvo šeimos narių ir giminaičių“, – pasakojo moteris.

Ji atskleidė ir žinios sukrėstos šeimos būklę.

„Jos tėtė – kenčiantis begalinį skausmą, pasimetęs ir sugniuždytas dėl vienturtės dukros nelaimės. Ar daug galįs jai padėti ir ieškoti teisingumo, gaudamas nedidelį atlyginimą?“, – rašė moteris, kurios įrašas „Facebook“ plinta sparčiai.

Ji priminė, kad artėja birželio 1-oji – Tarptautinė vaikų gynimo diena.

„Vaikai – gražiausios pasaulio gėlė. Gaila, kad jos trypiamos ir niokojamos dar besiskleidžiant žiedui... Nebūkime abejingi piktžolėms! Kuo jos daugiau kerosis ir bers sėklas, tuo labiau bus piktžolėta Lietuva...“, – rašė moteris.

Paleido į laisvę

Lrytas.lt jau rašė, kad įtariamasis antradienį jau buvo laisvas, ėjo į mokyklą, o mergina tuo metu kentė skausmus ligoninėje.

Klaipėdos prokurorė Edita Mikalainienė portalui lrytas.lt sakė, jog nepilnamečiui šiuo metu yra pareikšti įtarimai tik dėl pasikėsinimo išžaginti. Pasak pareigūnės, tyrimas pagal šį Baudžiamojo kodekso straipsnį apima ir sveikatos sutrikdymą. Įtariamasis savo kaltės nepripažįsta, nors jį ir remia prie sienos svarūs įkalčiai, liudininkų parodymai.

Prokurorė nepanoro komentuoti, kodėl nebuvo kreiptasi į teismą dėl jo suėmimo, nieko nekalbėjo apie tyrimą: „Tai labai jautru, labai šviežia. Faktų atskleidimas gali pakenkti tyrimo sėkmei“.

Paklausta dėl pavojaus, jog būdamas laisvėje įtariamasis gali daryti poveikį paauglei, E.Mikalainienė atsakė: „Tam ir yra policija, kitos įstaigos, kurios privalo užtikrinti, kad tokie veiksmai nebūtų atliekami“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.