Prokuratūra sunkina įtarimus buvusiam Santaros klinikos vadovui K. Strupui – dabar įtariamas kyšininkavimu

Prokuratūra pranešė pakeitusi įtarimus buvusiam Santaros klinikų vadovui Kęstučiui Strupui. Iki šiol jis buvo įtariamas piktnaudžiavimu. Dabar jam pareikšti įtarimai kyšininkavimu.

Prokuratūra sunkina įtarimus buvusiam Santaros klinikos vadovui K. Strupui – dabar įtariamas kyšininkavimu.<br>D.Umbraso nuotr.
Prokuratūra sunkina įtarimus buvusiam Santaros klinikos vadovui K. Strupui – dabar įtariamas kyšininkavimu.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2019, 1:27 PM, atnaujinta May 29, 2019, 1:32 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriuje priimtas sprendimas nutraukti tyrimą dalyje dėl piktnaudžiavimo buvusiam Santaros klinikų generaliniam direktoriui Kęstučiui Strupui, tačiau, atsižvelgus į tyrimo metu gautus naujus bei patikslintus duomenis, K. Strupui pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo. Taip pat priimtas sprendimas tyrimą dėl kyšininkavimo atlikti atskirame ikiteisminiame tyrime.

2018 m. pradėtas didelės aprėpties ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl galimo piktnaudžiavimo ir stambaus masto kyšininkavimo bei papirkimo VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose. Ikiteisminį tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai, jį kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Tyrimas pradėtas įtarus, kad tam tikri Klinikų atstovai galimai nurodydavo bendrovėms, tarp kurių – ir tarptautinės, stambaus kapitalo, didžiausios informacinių technologijų sprendimų ir paslaugų teikėjos, siekusioms laimėti arba laimėjusioms viešuosius pirkimus, suteikti priverstinę 3-5 procentų viešojo pirkimo sumos dydžio paramą Klinikai. Taip pat įtariama, kad dalis paramos buvo naudojama ne pagal paskirtį, o asmeniniams Santaros klinikų atstovų poreikiams tenkinti.

Šiuo metu įtarimai šiame tyrime yra pareikšti 14 asmenų, du iš jų yra yra Klinikų darbuotojai, vienas įtariamasis – buvęs Klinikų darbuotojas. Tyrimo metu atlikta daugiau nei 70 apklausų, paskirti daiktų bei dokumentų tyrimai, atliekami kiti proceso veiksmai.

Įvertinus tyrimo eigoje gautus patikslintus bei naujus duomenis, tyrimui vadovaujantis Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokuroras priėmė sprendimą dalį ikiteisminio tyrimo K.Strupo atžvilgiu dėl piktnaudžiavimo nutraukti nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių jo kaltę dėl šios nusikalstamos veikos padarymo, tačiau nurodė perduoti Sveikatos apsaugos ministerijai duomenis apie nustatytus paramos gavimo procedūrų pažeidimus tolesniam buvusio Santaros klinikų vadovo veiksmų įvertinimui drausmine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.