Už žmogžudystę jau teistas vyras žmonai peiliu braukė per kaklą: teismas neįžvelgė pasikėsinimo

Už žmogžudystę kartą jau teistas vyras brūkštelėjo peiliu žmonai per kaklą, tačiau sulaukė bausmės tik už nesunkų sveikatos sutrikdymą.

 Žudikas brūkštelėjo peiliu žmonai per kaklą, bet teisėjas nepatikėjo, kad norėjo nužudyti<br> lrytas.lt koliažas
 Žudikas brūkštelėjo peiliu žmonai per kaklą, bet teisėjas nepatikėjo, kad norėjo nužudyti<br> lrytas.lt koliažas
Anksčiau panevėžietis K.Blaževičius jau buvo teistas už žmogžudystę.<br>D.Krasausko nuotr.
Anksčiau panevėžietis K.Blaževičius jau buvo teistas už žmogžudystę.<br>D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 12, 2019, 7:24 PM, atnaujinta Jun 12, 2019, 7:44 PM

Buvusiai žmonai per kaklą peiliu brūkštelėjęs 63 metų panevėžietis Kęstutis Blaževičius išvengė teistumo už pasikėsinimą nužudyti.

Panevėžio apygardos teisėjų kolegija nusprendė, kad anksčiau už žmogžudystę jau teistas vyras nesikėsino į moters gyvybę.

Teisėjų nuomone, byloje nėra duomenų, kad teisiamasis siekė žmonos mirties. Įvykio metu abu namuose buvę vieni, tad jam niekas netrukdė pasiųsti žmonos į anapilį, jei tik to būtų norėjęs.

Brūkštelėjęs peiliu jis nuėjo į kitą kambarį ir paliko moterį vieną. Vėliau sulaikytam panevėžiečiui buvo nustatytas 1,72 promilės girtumas. Iš bylos medžiagos matyti, kad sužeistoji nenurimo: ėjo paskui vyrą ir priekaištavo, kad jis norėjęs ją papjauti.

Teismo nuomone, teisiamajam buvo neįdomu, kas žmonai nutiks, todėl jis turi atsakyti tik už pasekmes – sužeidimo sunkumą. Žaizda kakle nebuvo gili ir nekėlė pavojaus gyvybei.

Kaip teisme liudijo nukentėjusiąją apžiūrėjusi ekspertė, peilio geležtė tik perdrėskė odą, tačiau nepažeidė po ja negiliai esančių kraujagyslių. Todėl nuspręsta kaltinimą iš pasikėsinimo nužudyti perkvalifikuoti į nežymų sveikatos sutrikdymą.

K.Blaževičiui skirti 2 metai nelaisvės. Tačiau jam už grotų teks praleisti 1 metais ir 5 mėnesiais ilgiau, nes buvo pridėta neatliktos bausmės dalis.

Išklausyti nuosprendžio nukentėjusioji neatėjo. Prieš ankstesnį posėdį kalbinta moteris sakė, kad vyrui ji atleido, tačiau po šio įvykio abu išsiskyrė. Santuokoje jie pragyveno 42 metus. „Visą amžių jis su peiliais lakstė“, – sakė moteris.

Kol K.Blaževičius atliko bausmę už žmogžudystę, moteris jo laukė. Prieš 9 metus Panevėžio apygardos teistas už sugėrovo nužudymą jam buvo paskyręs 10 metų nelaisvės. Vyras namo grįžo prieš gerus metus.

Paklausta, ar nebaisu buvo gyventi su žmogžudžiu, moteris sakė, kad grįžęs į laisvę vyras žadėjo būti geras, nekelti rankos ir eiti dirbti. Savo pažado jis stengėsi laikytis.

Moteris smulkiai prisiminė tos dienos įvykį. Barnis kilo dėl to, kad ji ėmė priekaištauti, kodėl vyras neina dirbti. „Kai grįžo į laisvę, dvi dienas skynė obuolius, tačiau šis darbas jam pasirodė per sunkus. Taip pat tik vieną dieną teįstengė žmonėms malkas krauti“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.