Prieš teismą Vilniuje stos parduotuvės apiplėšimu įtariama porelė: kasininkė ir jos draugas

Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė surašė kaltinamąją aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai didelės vertės svetimo turto vagyste pareikšti dviem asmenims.

Prieš teismą Vilniuje stos parduotuvės apiplėšimu įtariama porelė: kasininkė ir jos draugas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Prieš teismą Vilniuje stos parduotuvės apiplėšimu įtariama porelė: kasininkė ir jos draugas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2019, 1:39 PM, atnaujinta Jun 13, 2019, 2:03 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas š. m. kovo 6-osios vakarą gavus pranešimą, kad Vilniuje, Architektų gatvėje, į parduotuvę „Iki“ užėjo vyras ir, grasindamas daiktu, panašiu į ginklą, liepė kasininkei iš seifo išimti pinigus. Inkasacijai paruoštus maišus su pinigais jis susidėjo į kuprinę ir, trenkęs kasininkei per galvą, pasišalino iš parduotuvės.

UAB „Palink“ buvo padaryta 20 489 tūkst. eurų žala.

Vilniaus AVPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai ėmėsi intensyvių veiksmų ir operatyviai atskleidė nusikaltimą.

Kovo viduryje prokurorė jau kreipėsi į teismą prašydama suimti nusikaltimą padariusius asmenis. Vyras iki šiol yra suimtas.

Tyrimo metu nustatyta, kad iš anksto susitarę ginkluotą plėšimą imitavo ir pinigus iš „Iki“ pavogė anksčiau nukentėjusiąja pripažinta parduotuvės kasininkė bei jos draugas. Vyriškis į parduotuvę vėlų vakarą pateko atsirakinęs pagalbines duris, nuo kurių raktą jam buvo davusi kasininke dirbusi draugė.

Įtariamieji už, manoma, pagrobtus pinigus įsigijo automobilį, pirko auksinį žiedą, drabužius, kitų daiktų.

Vaikinas praeityje jau buvo ne kartą teistas už vagystes, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, sunkų sveikatos sutrikdymą bei kitus nusikaltimus. Jo draugė į teisėsaugos akiratį anksčiau nebuvo patekusi. Abu kaltinamieji prisipažįsta padarę nusikalstamą veiką.

Byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui. Baudžiamasis kodeksas už didelės vertės svetimo turto vagystę numato laisvės atėmimą iki 8 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.