Vyras paprašė pareigūnų pagalbos, o šie rado alkoholio ir cigarečių „tašką“

Vilniaus apskrities VPK Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai „pagelbėjo“ vyrui atrakinti jo paties ūkinį pastatą – ten rasta 14 litrų skysčio, turinčio specifinį alkoholio kvapą. Pareigūnai, reaguodami į vietos gyventojų pranešimus dėl nelegalios prekybos alkoholiniais gėrimais ir kontrabandinėmis cigaretėmis, sustabdė „taško“, veikusio Gerviškių kaime, veiklą.

Vyras paprašė pareigūnų pagalbos, o šie rado alkoholio ir cigarečių „tašką“.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Vyras paprašė pareigūnų pagalbos, o šie rado alkoholio ir cigarečių „tašką“.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Lietuvos policijos nuotr.
Lietuvos policijos nuotr.
Lietuvos policijos nuotr.
Lietuvos policijos nuotr.
Lietuvos policijos nuotr.
Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 18, 2019, 4:13 PM, atnaujinta Jun 18, 2019, 4:52 PM

Pirmadienį, apie 18 val. policijos pareigūnai užfiksavo nelegalaus alkoholio pardavimo faktą. Nelegalią prekybą vykdė vieno Centrinėje gatvėje esančio namo gyventojas apie 60 metų amžiaus.

Dėl šio fakto pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo.

Kratos metu pas įtariamąjį taip pat rasta apie 200 pakelių kontrabandinių cigarečių – dalis jų buvo paslėpta pečiuje.

Policijos pareigūnus sudomino ir šeimininkui priklausantys užrakinti pagalbiniai ūkiniai pastatai. Šeimininkas paaiškino, kad raktų nuo šių pastatų neturi ir jų atrakinti negali.

Kaip žinoma, policijos pareigūnų tarnybiniai automobiliai pagal patvirtintą standartą yra aprūpinti specialiaisiais įrankiais, kuriuos gali naudoti esant tarnybiniam būtinumui, taip pat tais atvejais, kai reikia gelbėti kitų žmonių sveikatą ir gyvybę.

Todėl šeimininkui pareiškus, kad jis negali atrakinti ūkinių pastatų, policijos pareigūnai maloniai pasiūlė pasinaudoti jų turimais specialiais įrankiais. Šeimininkas pats nupjovė užraktus, o pareigūnams užėjus į minėtas patalpas, juose buvo rasta apie 14 litrų skysčio, turinčio specifinį alkoholio kvapą.

Pastaruoju metu policijos pareigūnams tenka reaguoti į padažnėjusius smurto artimoje aplinkoje ir viešosios tvarkos pažeidimų viešosiose vietose atvejus. Daugeliu atvejų smurto artimoje aplinkoje ir viešosiose vietose priežastimi yra neblaivūs asmenys.

Siekdami mažinti nelegalaus alkoholio pasiūlą, Šalčininkų rajono policijos pareigūnai intensyviai vykdo kovą su šiuo negatyviu reiškiniu.

Pažymėtina, kad birželio mėnesį policijos pareigūnai kartu su Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos darbuotojais pradėjo vykdyti bendrus reidus ir lankyti rizikos šeimas, kuriuose galimai piktnaudžiaujama alkoholiu, nesirūpinama vaikais ir panašiai.

Po tokių apsilankymų Šalčininkų rajono savivaldybės administracija pasiruošusi taikyti įvairias poveikio priemones, siekiant mažinti piktnaudžiavimo alkoholiu atvejų skaičių šeimose, ypač kur auginami vaikai.

Šalčininkų rajono policijos komisariatas dėkoja vietos gyventojams už pagalbą, padedant išaiškinti teisės pažeidimus. Pareigūnai prašo ir toliau būti neabejingiems, daromiems teisės pažeidimams, ir apie panašius atvejus skubiai pranešti telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.