Jauna klaipėdietė tuo pačiu peiliu puolė grybus ir žmones

Įširdęs ant buvusio merginos vaikino už siuntinėjamas žinutes telefonu klaipėdietis nutarė su juo pasikalbėti. Į pagalbą jam šoko du bičiuliai. Pasikalbėti ramiai nepavyko – trijulė dabar trina teismo suolą.

Visi trys kaltinamieji (iš kairės) R.Karavajevas, J.Gadeikienė ir E.Simenas savo kaltę pripažino iš dalies.
Visi trys kaltinamieji (iš kairės) R.Karavajevas, J.Gadeikienė ir E.Simenas savo kaltę pripažino iš dalies.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2019, 6:58 PM, atnaujinta Jun 20, 2019, 8:46 AM

Už dviejų žmonių sužalojimą teisiami 28 metų Romanas Karavajevas, 33 metų Edgaras Simenas ir 23-ejų Jelizaveta Gadeikienė kaltę pripažįsta iš dalies.

Incidentas nutiko Klaipėdoje pernai spalio 10-ąją apie 23 valandą šalia „Aibės“ parduotuvės Taikos prospekte. Čia dvi kompanijos susitiko išsiaiškinti santykių.

Įsiuto dėl žinučių

R.Karavajevas pasakojo, kad su drauge Vitalija svečiavosi pas J.Gadeikienę. Vitalijai esą ėmė rašinėti žinutes buvęs draugas, kvietė ją susitikti.

„Man nepatiko – juk tai mano mergina.

Jie siuntinėjo vienas kitą „ant trijų raidžių“. Nusprendžiau, kad reikia susitikti ir pasikalbėti“, – teisme pasakojo R.Karavajevas.

Vitalija pasakojo, kad su Dmitrijumi T. kažkada susipažino klube ir retkarčiais susisiekdavo žinutėmis. Daugiau niekas jų nesiejo.

Mergina pasiėmė peilį

„Jie nusprendė važiuoti pasikalbėti su Dima, nors aš visai neprašiau, kad kažką darytų. Jis man neparašė nieko įžeidžiamo. Jie trise išvažiavo, aš likau.

Mačiau, kad Jelizaveta pasiėmė virtuvinį peilį“, – pasakojo Vitalija.

Tuo metu Dmitrijus T. su draugais jo bute gurkšnojo alkoholinius gėrimus. Šeimininkas pasakė, kad turi išeiti į lauką su kai kuo pasikalbėti. Kartu bute buvę trys vyrai nusprendė palaikyti kompaniją.

„Kai jie trys atvažiavo taksi, tiesiau ranką pasisveikinti, bet sulaukiau smūgio į veidą. Bandžiau kalbėtis, bet sulaukiau kito smūgio.

Mačiau, kaip vienas jų išsitraukė peilį“, – pasakojo vienas jų, taip ir nesupratęs, už ką buvo sumuštas vyras.

Vyriškis tikino, kad nė vienas iš jų kompanijos nebuvo pakėlęs rankos.

J.Gadeikinė aiškino, kad Vitalijai kažkas skambinėjo, o paskui ji neva pasakiusi, kad grasina sumušti. Todėl ir išvažiavo pasiaiškinti prie „Aibės“. Ten ją esą kažkas užpuolė, todėl ji ir išsitraukusi peilį.

„Buvau grybauti, tas peiliukas ir liko kišenėje. Dūriau vieną kartą – ir viskas. Peiliukas tikrai nebuvo skirtas žmonėms pjauti“, – aiškino jauna moteris.

Ji teigė, kad nukentėjusiajam atlygino visą žalą ir su juo susitaikė.

Situaciją vadino idiotiška

Šis per konfliktą labiausiai nukentėjęs vyras nepriklausė nei vieniems, nei kitiems – jis paprasčiausiai pakeliui namo atsidūrė konflikto vietoje.

Po smūgio peiliu vyras nugabentas į ligoninę, jam buvo diagnozuota krūtinės pjautinė ir durtinė žaizda.

Neturtinės žalos ieškinio jis nepateikė.

Kaltinamajame akte rašoma, kad J.Gadeikienė dūrė žmogui vieną kartą į krūtinės ląstą ir sunkiai sutrikdė sveikatą.

Kaip ten viskas klojosi iš tikrųjų, sunku suprasti. Patys kaltinamieji negalėjo konkrečiai paaiškinti, kodėl gainiojosi, mušė ir spardė žmones. Esą iš jų sklido agresija.

R.Karavajevas vis dėlto išliejo pyktį ant žinutes jo draugei rašiusio Dmitrijaus T. – jam buvo sužalota galva.

„Labai blogai tai vertinu, pasielgiau negražiai, neapgalvotai. Ši situacija – idiotiška“, – sakė jau du kartus teistas vyras, besimokantis Laivininkų mokykloje ir norintis tapti jūreiviu virėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.