Vilniuje buvo ant kojų sukelti pareigūnai – vyro gaudynės vyko tarsi filme

Ketvirtadienį sostinės Žirmūnų mikrorajone policijos pareigūnai gaudė vyrą. Buvo pranešta, kad Upės gatvėje per konfliktą vienas vyras peiliu rimtai sužalojo kitą vyrą. Pirminiais duomenimis, pastarasis gyvas, tačiau jam prireikė medikų pagalbos.

Vilniuje vyko gaudynės.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Vilniuje vyko gaudynės.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2019, 6:14 PM, atnaujinta Jun 21, 2019, 10:16 AM

Peilį panaudojęs užpuolikas spruko. Jo Žirmūnų mikrorajone ieškojo pareigūnų pajėgos.

Netrukus prie Tuskulėnų dvaro memorialo buvo rasti vyro rūbai. Buvo įtariama, kad vyras galėjo įšokti į upę.

Pareigūnai į pagalbą pasikvietė kinologus. Pasirodžius pareigūnų šuniui paaiškėjo, kad bėglys slepiasi netoliese esančiuose krūmuose – rūbus šalia kranto jis buvo į krūvą sudėjęs tyčia.

Tačiau jis ir čia nepasidavė – bėglys šoko į upę ir pradėjo plaukti tolyn. Galiausiai pareigūnams pavyko vyrą pasivyti ties krantu – pagrasinus, kad bus paleistas šuo, bėglys nusprendė pasiduoti.

Tarnybinis šuo Alpha (Drago) Plieninė Iltis aplojo įtariamąjį

Praėjus daugiau kaip pusei paros po incidento Vilniaus policija pagaliau išplatino oficialią informaciją apie šį įvykį. Pasak policijos pranešimo, ketvirtadienį apie 15 val. gautas pranešimas, kad sostinės Upės g. peiliu subadytas vyras, jam sužalota galva ir ranka. Užpuolikas pasišalino.

Netrukus į įvykio vietą atvyko gausios pareigūnų pajėgos – patruliai ieškojo užpuoliko. Netoli Tuskulėnų rimties parko, Žirmūnų g., buvo rasti įtariamojo drabužiai su galimai kraujo dėmėmis. Pareigūnai įtarė, kad užpuolikas gali slėptis upėje.

Į pagalbą patruliams atskubėjo Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gelbėtojai – jie Nerimi vykdė paiešką valtimi. Po beveik trijų valandų paieškos prie pareigūnų prisijungė tarnybinis šuo Alpha (Drago) Plieninė Iltis – jis lojimu nurodė vietą, kur slepiasi ieškomas vyras – įtariamasis, kuris lėtai plaukė pakrante ir, kad jo nepastebėtų, vis panerdavo, slėpėsi nendrėse.

Sulaikomas vyras vykdė visus pareigūnų nurodymus – išlipo į krantą iškėlęs rankas, nedarė jokių staigių judesių, nesipriešino, kai buvo dedami antrankiai. Sulaikytasis, kaip vėliau paaiškėjo, dvidešimt devynerių metų vyras (gim. 1989 m.) pristatytas į policijos komisariatą.

Nukentėjusysis dėl daugybinių pjautinių žaizdų gydomas Vilniaus ligoninėje.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, vyrui gresia laisvės apribojimas arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Jau spėjęs pasižymėti tarnybinis šuo Alpha (Drago) Plieninė Iltis dar neturi dvejų metų. Jis dar mokosi sekti pėdsakais, ieškoti žmogaus ar daikto, klusnumo ir kt. – rudenį keturkojui teks laikyti pagrindinio rengimo egzaminą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.