79 kilogramai hašišo klaipėdiečiui turtų neatnešė: skirtas laisvės atėmimas

Šiandien Kauno apygardos teisme nuosprendį išgirdo 45 metų klaipėdietis R.Š. Vyras pripažintas kaltu dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų. R.Š. teismas skyrė laisvės atėmimą dvylikai metų, bausmę atliekant pataisos namuose.

LR Prokuratūros nuotr.
LR Prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2019, 1:32 PM

Kaip informavo Lietuvos Respublikos Prokuratūra, ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras džiaugėsi sėkmingu prokuratūros ir Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus darbu, kurio metu nustatytas ir sulaikytas mikroautobusas, gabenęs daugiau nei 79 kg kanapių dervos (hašišo).

Atliekant ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad R.Š. 2018-ųjų sausio mėnesio pabaigoje, mikroautobusu nuvyko į Ispaniją. Šioje šalyje vyras įsigijo žemės ūkio padargus (plūgus), į kurių konstrukcijas, paslėpė daugiau nei 79 kilogramus hašišo. Šias narkotines medžiagas nuteistasis neteisėtai gabeno automobiliu iš Ispanijos Karalystės per Europos šalis į Lietuvos Respubliką.

Vyras buvo sulaikytas Kalvarijos–Budzisko pasienio kontrolės punkte, kuriame kratos metu ir buvo aptiktos narkotinės medžiagos.

Vyras kaltės dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu nepripažino nei ikiteisminio tyrimo, nei teisminio nagrinėjimo metu.

Šis Kauno apygardos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.