Joniškį pašiurpinę šiauliečiai sulauks atpildo

Joniškyje per įspūdingą policijos operaciją sučiupti nusikaltėliai iš Šiaulių stos prieš teismą. Jie kaltinami pasikėsinimu apiplėšti, ginklų bei šaudmenų laikymu ir pasipriešinimu pareigūnams.

K.Chadzevičių, kurį pavyko rasti tik po penkias valandas trukusių paieškų, į teismą atvedė kaukėti pareigūnai<br>R.Vitkaus nuotr.
K.Chadzevičių, kurį pavyko rasti tik po penkias valandas trukusių paieškų, į teismą atvedė kaukėti pareigūnai<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-29 12:08, atnaujinta 2019-06-29 12:09

Kaltinimai pateikti 36 metų Artūrui Riabovui, 25 metų Kristijonui Chadzevičiui ir 30-mečiam Jevgenijui Kravčiukui. Pirmieji du yra suimti, nes figūruoja ikiteisminiame tyrime dėl kvaišalų.

28 metų Pauliaus Petronio byla išskirta į atskirą, nes jis ėmė slapstytis. Pasprukęs buvo ir K.Chadzevičius, bet jį pavyko surasti.

Apsupo visą miestą

Veiksmo filmą primenanti teisėsaugininkų operacija buvo surengta praėjusių metų sausio 24-ąją.

Į Joniškį atvažiavusį šiauliečių ketvertą netikėtai apsupo pusmetį juos stebėję Šiaulių apskrities policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Du įtariamuosius pavyko sulaikyti išsyk, o J.Kravčiukas nukreipė į pareigūnus pistoletą „Makarov“. Kriminalistų reakcija buvo žaibiška – po akimirkos į šiauliečio ranką ir kirkšnį susmigo dvi kulkos.

Nors J.Kravčiukui pavyko pasislėpti Žemaitės gatvėje esančios sodybos lauko tualete, didžiulės pareigūnų pajėgos netrukus jį surado. Smarkiai nukraujavęs šiaulietis buvo perduotas medikams.

K.Chadzevičių pavyko rasti tik po penkias valandas trukusių paieškų. Visą miestą apsupę kriminalistai rajoną po rajono krėtė Joniškį, kol rado įbaugintą šiaulietį.

Planavo apiplėšti joniškietį

Šiauliečių gaują stebėję operatyvininkai žinojo, kad banditų taikinys – Joniškyje gyvenantis su nusikalstamu pasauliu susijęs asmuo. Surinkta įrodymų, kad šiauliečiai siekė pagrobti 13 tūkstančių eurų vertės aukos automobilį.

Operatyvininkai nustatė, jog prisidėti prie žygio į Joniškį buvo siūloma ir Latvijos piliečiams. J.Kravčiukas prašė tarpininkauti dėl susitikimo Joniškyje, bet vėliau viską padarė pats organizatorius.

Į Joniškį šiauliečiai išvažiavo apsiginklavę iki dantų – vežėsi du pistoletus, šovinių, dujų balionėlį, metalinį strypą. Prie aukos namų atvažiavęs ketvertas ėmė tykoti pasirodančio vyriškio, bet pareigūnai buvo greitesni.

Kaltas nesijaučia nė vienas

Ne kartą už įvairius nusikaltimus teisti šiauliečiai prisipažino tik iš dalies. Prispirti įkalčių jie prisipažino tik dėl ginklų, o apie planuotą automobilio pagrobimą tikina nieko nežinantys.

Iš pradžių ketvertas buvo suimtas, bet vėliau kardomoji priemonė buvo pakeista.

Kaltinamiesiems gresia įkalinimas nuo 2 iki 10 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.