Artėja reikšminga diena – suluošinta 17-metė iš Jurbarko krašto jau gali kalbėti

Žiauriai sumušta ir Kauno klinikose gydyta 17-metė iš Jurbarko krašto duos pirmuosius parodymus šiurpaus nusikaltimo tyrėjams. Tokia galimybė atsirado, nes mergina jau gali šiek tiek kalbėti. 

 Sunkiai sužalota mergina sveiksta ir galės duoti parodymus.<br> lrytas.lt nuotr
 Sunkiai sužalota mergina sveiksta ir galės duoti parodymus.<br> lrytas.lt nuotr
 Sunkiai sužalota mergina sveiksta ir galės duoti parodymus.<br> lrytas.lt nuotr
 Sunkiai sužalota mergina sveiksta ir galės duoti parodymus.<br> lrytas.lt nuotr
 Sunkiai sužalota mergina sveiksta ir galės duoti parodymus.<br> lrytas.lt nuotr
 Sunkiai sužalota mergina sveiksta ir galės duoti parodymus.<br> lrytas.lt nuotr
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 17, 2019, 12:19 PM, atnaujinta Jul 17, 2019, 7:11 PM

Apie planuojamas apklausas žino tiek ikiteisminį tyrimą kontroliuojantys Klaipėdos apygardos prokurorai, tiek nukentėjusiosios šeimos advokatas Mindaugas Vasiliauskas. 

„Šiuo metu derinamos apklausų datos“, – patvirtino teisininkas. Pirmoji apklausa turėtų įvykti kitą savaitę.

Pasak M.Vasiliausko, merginos fizinė būklė jau leidžia apklausą atlikti. Apie tai kalbėta su prokurore ir kitą savaitę planuojame atlikti apklausą.

„Mergina yra nepilnametė, todėl ji bus apklausta pas ikiteisminio tyrimo teisėją“, – atskleidė advokatas. Apklausos metu dalyvaus vaikų teisių tarnybos atstovas, psichologas. 

M.Vasiliausko nuomone, tokio pobūdžio byloms nukentėjusių apklausa labai svarbi. Apklausos reikia, kad būtų išsamiai ir pilnai ištirti visi įvykiai.

Kauno klinikose gydytai merginai buvo sunku tarti net atskirus žodžius, nes žandikaulis buvo sutvirtintas specialiais įtvarais, maitintis ji galėjo tik per šiaudelį.  

Antradienį mergina su tėvu atvyko į Kauno klinikas – ten vyko iš anksto suplanuotas jos sveikatos būklės patikrinimas pas šios gydymo įstaigos medikus. 

Kauno klinikų medikai po ilgo ir sudėtingo gydymo prieš mėnesį leido moksleivei vykti į namus. Pasak merginos tėvo, dukra tuo metu dar buvo silpna tiek psichologiškai, tiek fiziškai, nuolat jautė baimę, todėl jai buvo suteikta psichologo pagalba. Mergina prisimena įvykį, tačiau nenori pasakoti daug jo detalių. 

„Užpuolikas ją mušė, šaukė, grasino nužudyti, o dukra gynėsi“, – pasakojo jurbarkiškis.

Kauno klinikų Veido ir žandikaulių chirurgijos klinikos gydytojas Marijus Leketas pasakojo, kad merginai buvo atlikta tris valandas trukusi apatinio žandikaulio dvigubo lūžio operacija. Ji pavyko labai gerai. 

Pasak mediko, pjūvių veido srityje nebus matyti, nes visas numatytas gydymas operacijos metu atliktas iš burnos pusės. 

Iš pradžių nukentėjusioji buvo gydoma intensyviosios terapijos skyriuje, vėliau suplanuota ir atlikta operacija. Merginai taip pat buvo išmuštas dantis, kurį reikės atstatyti. 

„Pacientės būklė gera, tačiau praėjo dar nedaug laiko“, – po antradienį vykusios merginos apžiūros naujienų portalui lrytas.lt sakė gydytojas M.Leketas. Jis patvirtino, kad specialus veido įtvaras nuimtas, todėl merginai lengviau kalbėti. 

Jurbarkiškei skiriami tik nuskausminamieji vaistai ir antibiotikai siekiant išvengti galimos infekcijos. Kitoks gydymas netaikomas – teisiog reikia laiko užgyti žaizdoms. 

Po mėnesio merginai vėl teks atvykti pas Kauno klinikų medikus. M.Leketas kol kas negalėjo atsakyti, ar pacientei bus reikalinga dar viena operacija. 

Pasak jo, tokie sužalojimai nėra dažni, o jie atsiranda tiek dėl po smurto proveržio, tiek dėl patiriamų traumų eismo įvykio metu.  

Išpuolis prieš nepilnametę buvo įvykdytas gegužės 26-osios naktį Tauragės rajono kaimo turizmo sodyboje, kurioje mokslo metų pabaigtuves šventė apie 20 moksleivių iš skirtingų Jurbarko krašto gimnazijų.

Įtariamasis ir auka anksčiau niekuomet nebuvo susitikę. Agresyviai nusiteikęs vaikinas ėmė prie jos priekabiauti ir mušti lauke, sodybos teritorijoje. 

Siaubingu nusikaltimu įtariamas įtakingų Jurbarko politikų sūnus, 17-metis mišrių rytų kovos menų turnyrų prizininkas šiuo metu yra laisvėje su elektronine apykoje. Įtariama, kad smurtautojas kėsinosi išžaginti paauglę. Savo kaltę jis neigia.

Nuo smūgių merginos žandikaulis lūžo keliose vietose, be to, mergina patyrė smegenų sukrėtimą, kaklo traumą, įskilo Adomo obuolys, buvo pažeista trachėja, išmuštas dantis. Dar keli dantys pažeisti taip, kad prireikė jų specialaus sutvirtinimo. 

Vėliau medikai spręs, ar reikės dar vienos operacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.