Klaipėdoje pora nuolat mylėjosi šalia vaikų, jų keistą elgesį pamatė specialistai

Klaipėdos teisme išnagrinėta reta byla – sugyventinių pora nuteista už tai, kad ne vieną kartą lytinį aktą atliko mažamečių akivaizdoje.

Klaipėdos teisme išnagrinėta reta byla – sugyventinių pora nuteista už tai, kad ne vieną kartą lytinį aktą atliko mažamečių akivaizdoje.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Klaipėdos teisme išnagrinėta reta byla – sugyventinių pora nuteista už tai, kad ne vieną kartą lytinį aktą atliko mažamečių akivaizdoje.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Klaipėdos teisme išnagrinėta reta byla – sugyventinių pora nuteista už tai, kad ne vieną kartą lytinį aktą atliko mažamečių akivaizdoje.<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotr.
Klaipėdos teisme išnagrinėta reta byla – sugyventinių pora nuteista už tai, kad ne vieną kartą lytinį aktą atliko mažamečių akivaizdoje.<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 19, 2019, 6:52 AM, atnaujinta Jul 19, 2019, 7:08 AM

33 metų moteriai ir jos sugyventiniui skirta palyginti švelni bausmė – pusantrų metų laisvės apribojimas. Be to, jie abu turės sumokėti 3000 eurų civilinį ieškinį dviem mažamečiams.

Sugyventiniai kaltės nepripažino, tačiau negalėjo paaiškinti, kodėl vaikai taip keistai elgiasi.

Ikiteisminis tyrimas dėl mažamečių tvirkinimo buvo pradėtas, kai trejų ir šešerių metų vaikų globėjai pastebėjo, kad pas juos laikinai apsigyvenę mažyliai kartais elgiasi keistai – atlieka seksualinio pobūdžio judesius.

Tokio amžiaus vaikams nebūdingas elgesys buvo užfiksuotas ir globos namuose, kur jie trumpai gyveno prieš patekdami pas globėjus.

Mažamečiai jau žinojo įvairių kūniškų meilės žaidimų pozas, mokėjo leisti tam tikrus garsus, liesti tam tikras partnerio kūno vietas.

Apie keistą vaikų elgesį buvo pranešta policijai.

Paaiškėjo, kad du mažamečiai su savo motina gyveno jos sugyventinio namuose.

Tai nebuvo vieno kambario butas, tačiau vaikai per suaugusiųjų aistrų proveržius kažkodėl būdavo šalia ir matydavo tai, ko jiems nereikėjo matyti.

Visa tai truko maždaug vienus metus.

Manoma, jog sugyventiniai tuo metu būdavo apsvaigę nuo alkoholio ir seksu užsiėmė nekreipdami dėmesio į šalia esančius vaikus.

Vyras ir moteris tikino, kad tokių atvejų nebuvo.

Tačiau nusikaltimo įrodymų pakako: buvo pateikta vaizdo medžiaga iš globos įstaigų, kur matyti, kaip suaugusiųjų santykius atkartoja vaikai, jie taip pat buvo apklausti.

Prieš iškylant į viešumą mažamečių tvirkinimo faktui motinai jau buvo apribotos motinystės teisės, tad netrukus jos vaikais ėmė rūpintis svetimi.

Bylą išnagrinėjęs Klaipėdos apylinkės teismas sugyventinių kaltės neįžvelgė, nes norint pritaikyti straipsnį dėl mažamečio asmens tvirkinimo turi būti tyčia ir tęstinė veikla.

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorė Edita Mikalainienė tokį sprendimą apskundė Klaipėdos apygardos teismui: čia buvo nuspręsta, kad sugyventiniai kalti.

Pasak prokurorės, toks teismo sprendimas neturėtų išgąsdinti normaliai gyvenančių šeimų.

Natūralu, kad kartais vaikas gali užklupti tėvus netikėtu momentu.

Tačiau kad būtų pritakytas baudžiamasis straipsnis dėl mažesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimo, turi būti tiesioginė tyčia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.