Prokuratūra nutraukė merginos sužalojimu kaltinto Igno Mečajaus bylą

Prokuratūra praneša nutraukusi dziudo imtynininko Igno Mečajaus bylą, kurioje jis buvo kaltinamas sumušęs merginą. Nutrauktas ir kitas muštynių ikiteisminis tyrimas, kuriame I.Mečajus buvo pripažintas nukentėjusiu.

 Prokuratūra nutraukė merginos sužalojimu kaltinto Igno Mečajaus bylą.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Prokuratūra nutraukė merginos sužalojimu kaltinto Igno Mečajaus bylą.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Ignas mečajus vadinamas vienu iš perspektyviausiu dziudo imtynininku.
 Ignas mečajus vadinamas vienu iš perspektyviausiu dziudo imtynininku.
 Žinoma sportininką smurtu kaltinusi mergina iš pradžių net nerašė pareiškimo policijai.
 Žinoma sportininką smurtu kaltinusi mergina iš pradžių net nerašė pareiškimo policijai.
 Žinoma sportininką smurtu kaltinusi mergina iš pradžių net nerašė pareiškimo policijai.
 Žinoma sportininką smurtu kaltinusi mergina iš pradžių net nerašė pareiškimo policijai.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 22, 2019, 2:05 PM, atnaujinta Jul 22, 2019, 3:30 PM

„Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Toks sprendimas priimtas įvertinus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis bei gavus įtariamųjų ir nukentėjusiųjų prašymą tyrimą nutraukti abiem pusėms susitaikius.

Didelio visuomenės susidomėjimo šis ikiteisminis tyrimas sulaukė praėjusių metų pabaigoje, nukentėjusiajai paviešinus informaciją apie 2018 m. lapkritį prie vieno Vilniaus naktinio klubo įvykusias muštynes“, - pirmadienį pranešė prokuratūra.

Įtarimai dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo buvo pareikšti dviem asmenims, vienam iš jų – ir dėl galimo nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Nutarime nutraukti ikiteisminį tyrimą nurodoma, kad vienas iš įtariamųjų nuo baudžiamosios atsakomybės atleidžiamas kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius. Kitas asmuo nuo baudžiamosios atsakomybės atleidžiamas pagal laidavimą, įvertinus, kad nusikalstamą veiką jis padarė pirmą kartą, nuoširdžiai dėl to gailėjosi ir pripažino savo kaltę.

Vilniaus miesto apylinkės teismas patvirtino nutarimo nutraukti ikiteisminį tyrimą teisėtumą ir pagrįstumą. Šis nutarimas gali būti skundžiamas nustatyta tvarka.

Buvo mušamas, pakilęs smogė merginai

Kaip jau ne kartą skelbė lrytas.lt, prieš pat Kalėdas Gabrielės Kaitės slapyvardžiu pasivadinusi Gabrielė Savickaitė socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė šokiruojantį įrašą.

Jame mergina pasakojo apie lapkričio 16-ąją sostinės centre įvykusį žiaurų incidentą ir pasidalino video, kuriame, kaip įtariama, dziudo imtynininkas Ignas Mečajus, vos pakilęs nuo žemės, stipriai smūgiuoja kumščiu šalia stovinčiai merginai į veidą ir parbloškia ją ant grindinio.

 „2018.11.16. Negaliu nepasidalint šia skaudžia patirtimi. Šis žmogus – IGNAS MEČAJUS, paliko prisiminimą visam gyvenimui. Žmogus, jeigu galima taip pavadinti, neatsižvelgdamas į pasėkmes, sužalojo mane. Ilgai buvau be sąmonės. Siūvimo žaizdos. Skaudėjo, ilgai gijo, sugijo. Bet džiaugiuosi, jog po šio smūgio vaikštau šia žeme ir esu fiziškai ir protiškai sveika. Dėkinga gyvenimui. O jus, atsargiai su šiuo persona... Ačiū angeliukui, kuris padėjo man pagalvę“, – tąkart rašė nukentėjusi.

Kilus didžiuliam visuomenės susidomėjimui paaiškėjo, kad buvo paviešintas tik įrašo dalis. Joje nesimato, kad prieš smogiant merginai, sportininkas buvo mušamas kitų asmenų, todėl buvo svarstoma, kad jis galėjo būti apsvaigintas ir nesuprato, kam smogė.

Visą įrašą peržiūrėję ir nemažai liudytojų apklausę pareigūnai išsiaiškino, jog lapkričio 16-osios paryčiais konfliktas tarp dviejų kompanijų prasidėjo alaus baro „La Birra Pub“ viduje. Vienoje tų kompanijų buvo ir įrašą paviešinusi Gabrielė.

Vėliau konfliktas persikėlė į gatvę ir virto muštynėmis. I.Mečajus buvo pagriautas ant grindinio, o atsikėlęs smogė Gabrielei.

Iš pradžių pareiškimo nerašė

Po muštynių gatvėje prie baro atskubėjusiems pareigūnams pasiskundė konflikte dalyvavęs Jonas Barkauskas, kad jį ir jo draugę sumušė nepažįstamas vyras. Gabrielė iš pradžių pareiškimo policijai nerašė.

Medikai nukentėjusiajam nustatė nosies lūžį, jis buvo nuvežtas į ligoninę. Merginai pirminės apžiūros metu nustatyta akies voko žaizda.

Policija pradėjo du ikiteisminius tyrimus. Viename Ignas Mečajus tapo įtariamuoju, o Jonas Barkauskas - nekentėjusiuoju. Kitame imiteisminiame tyrime jie apsikeitė vietomis.

Tuo metu visuomenę įaudrinusi merginos žinutė „Facebook“ ilgą laiką komentatoriams kėlė daugybę klausimų. Vieni baisėjosi sportininku, kuris smogė merginai, kiti kėlė klausimą, kodėl apie šį konfliktą buvo paviešinta tik per Kalėdas, nors pati mergina pareiškimo policijai nerašė.

Galiausiai prokuratūra padėjo tašką ir pirmadienį paskelbė abu ikiteisminius tyrimus nutraukusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.