Recidyvisto pramogos: pažėrė grasinimų ir sulaukė atpildo

Šiauliečiui antstoliui grasinantį laišką iš įkalinimo įstaigos atsiuntusio nuteistojo 29 metų Mindaugo Kovieros viešnagė už grotų tęsis metus ilgiau. Tokią bausmę 17 kartą teistam recidyvistui skyrė Šiaulių teisėja Ilona Jakubėnienė.

 Nuteistieji nevengia siųsti grasinančių laiškų. Vieni nori prasiblaškyti ir dalyvauti teismo procese, kiti siekia pakeisti įkalinimo įstaigą.<br> J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
 Nuteistieji nevengia siųsti grasinančių laiškų. Vieni nori prasiblaškyti ir dalyvauti teismo procese, kiti siekia pakeisti įkalinimo įstaigą.<br> J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-23 15:46, atnaujinta 2019-08-23 16:35

Šiaulių antstolis laišką gavo pernai po Kalėdų. Iš Kybartų pataisos namų atsiųstame laiške šiauliečiui antstoliui buvo pažerta grasinimų.

Savo ir kameros draugo vardu grasinimus žėręs M.Koviera tikino nužudysiąs ne tik antstolį, šeimos narius, bet ir kontoros darbuotojus. Kaliniai smaginosi – netgi aprašė, kaip bus išniekinti palaikai.

Pareiškimą policijai parašęs antstolis nurodė, kad grasinimai atrodė įtikinami. Mat prieš kelerius metus šiaulietis buvo pastebėjęs jį sekančią mašiną.

Per ikiteisminį tyrimą pareigūnai nustatė, kad laišką parašė būtent M.Koviera. Pričiuptas nuteistasis ir pats to neneigė. 

Tiesa, jis aiškino, kad grasinantis laiškas buvo tik priemonė ištrūkti iš šios įkalinimo įstaigos į kitą. 

Bet šiaulietį antstolį pasirinko neatsitiktinai, nes pastarasis iš jo išieškojo pinigų. Kad laiškas būtų įtikinamesnis, M.Koviera paminėjo ir Kaune žuvusią antstolę. 

Atrodo, savo tikslą M.Koviera pasiekė – nuteistasis yra perkeltas į Pravieniškių pataisos namus. Todėl kaltę visiškai pripažinęs vyriškis nepageidavo atvykti ir išklausyti nuosprendį.

Bylą supaprastinto įrodymų tyrimo tvarka išnagrinėjusi teisėja I.Jakubėnienė atsižvelgė į teisiamojo atgailą ir bausmę sumažino trečdaliu – iki vienerių metų nelaisvės.

Tačiau subendrinus su neatlikta bausmės dalimi, M.Kovierai kalėti dar liko 13 metų ir   11 mėnesių. Recidyvistui tai buvo 17 teistumas, o pirmą nuosprendį jis išklausė 2006 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.