Kauno V. Kudirkos progimnazijos buhalterė ir direktorė pirko prekes sau mokyklos sąskaita

Kauno Vinco Kudirkos progimnazijos buhalterė su vyru mokyklos sąskaita pirko prekes sau, pirmadienį pranešė Kauno apygardos teismas.

Kauno V. Kudirkos progimnazijos buhalterė ir direktorė pirko prekes sau mokyklos sąskaita.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kauno V. Kudirkos progimnazijos buhalterė ir direktorė pirko prekes sau mokyklos sąskaita.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2019, 11:30 AM

Sutuoktiniai bei mokyklos direktorė pripažinti kaltais dėl aplaidaus ir apgaulingo buhalterijos tvarkymo, svetimo turto pasisavinimo ir dokumentų klastojimo, jiems skirtos baudos ir laisvės atėmimo bausmės su atidėjimu, pranešė teismas.

Teismas nurodo neginčijamai nustatęs, kad mokyklos buhalterė Renata Glavickienė daugiau nei metus mokyklos pinigais apmokėjo sąskaitas iš viso už 188,6 tūkst. litų (54,6 tūkst. eurų) už daiktus, kurių progimnazija faktiškai nepirko, ir taip pasisavino jai patikėtą turtą. Be to, nustatyta, kad kaltinamoji apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą.

Mokyklos pinigais buhalterė pirko įvairių smulkių buities prietaisų, žaislų, statybinių medžiagų.

Jos vyras Aidas Glavickas pripažintas kaltu už tai, kad padėjo sutuoktinei pasisavinti jai patikėtą svetimą turtą. Nustatyti keli atvejai, kai R.Glavickienei sumokėjus už prekes gimnazijos vardu, jis pardavėjams prisistatė mokyklos direktorės pavaduotoju ūkio reikalams ir priėmė neva gimnazijai skirtas prekes.

Mokyklos direktorė Danguolė Bagdonienė pripažinta kalta, kad neužtikrino tinkamo lėšų, progimnazijos gautų patikėjimo teise, panaudojimo.

Mokyklos direktorei skirta 3,7 tūkst. eurų bauda, R.Glavickienei – pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant trejiems metams. Jai taip pat atimta teisė dirbti buhaltere ar apskaitininke.

A.Glavickas nubaustas 5,5 tūkst. eurų bauda. R.Glavickienė mokyklai taip pat turės atlyginti 47,5 tūkst. eurų, o dar 3,8 tūkst. eurų jai priteista atlyginti solidariai su vyru.

D.Bagdonienė, kaip pranešė teismas, kaltės nepripažino, o sutuoktiniai ją pripažino iš dalies.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.