Policija pradėjo jau 15-ą ikiteisminį tyrimą dėl nelegalios prekybos namine degtine

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai aptiko ir aparatą naminei degtinei gaminti, ir apie 80 litrų naminukės.

Policija pradėjo jau 15 ikiteisminį tyrimą dėl nelegalios prekybos namine degtine.<br>Vilniaus apskr. VPK nuotr.
Policija pradėjo jau 15 ikiteisminį tyrimą dėl nelegalios prekybos namine degtine.<br>Vilniaus apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2019, 10:15 AM, atnaujinta Oct 7, 2019, 12:12 PM

Spalio 3 dieną Šalčininkų rajono policijos pareigūnai, reaguodami į gyventojų pranešimus dėl nelegalios prekybos alkoholiniais gėrimais, atliko policines priemones komisariato prižiūrimoje teritorijoje. Apie 14 val. Šalčininkuose, Bažnyčios g., penkiasdešimt devynerių metų moteris pardavė vietos gyventojui 0,5 litro butelį su skysčiu, turinčiu naminės degtinės kvapą. Pardavimo faktą užfiksavę pareigūnai atliko neatidėliotiną kratą – namuose aptiko dar apie 80 litrų naminukės.

Šalčininkų r., Turgelių k., Ilgojoje g., pareigūnai užsuko ir pas vieną gerai jiems žinomą moterį (gimusią 1974 m.) – jos namuose pareigūnai aptiko aparatą naminei degtinei gaminti bei apie 30 litrų raugo.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 1 d.). Moterims gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tai jau 15-as ikiteisminis tyrimas dėl nelegalios prekybos alkoholiniais gėrimais, kurį Šalčininkų policijos pareigūnai pradėjo šiais metais.

Šalčininkų policija tokiomis vykdomomis priemonėmis kovoja su šešėlinės ekonomikos apraiškomis ir tikisi sumažinti smurto artimoje aplinkoje mastą rajone bei neblaivių asmenų daromų viešosios tvarkos pažeidimų skaičių.

Pareigūnai prašo gyventojų ir toliau būti neabejingais daromiems teisės pažeidimams ir apie panašius atvejus pranešti skubiosios pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.